Knopenbies op een tijger t-shirt

Na de eenvoudige pyjama's wilde ik graag een nieuw patroontje met 'iets extra'. Wat dat iets extra voor mij is, is waarschijnlijk voor een ander iets heel erg eenvoudig.
Ik heb erg lang knopen geschuwd. Dit omdat mijn eerste -op mijn eerste aftands naaimachientje- zelf gemaakte knoopsgat een totaal fiasco was en omdat ik in mijn tienertijd een jas had waarbij ik de knopen iedere maand opnieuw moest aannaaien. Deze situaties deden mij besluiten dat knopen niets voor mij zijn.

'Iets extra' werd een knopenbies. Ik zocht een leuk patroontje uit voor de grootste zoon en ging aan de slag met een prachtig stofje dat ik bij Klijntje kocht.
Toen ik dit stofje zag was ik onmiddellijk verliefd. Ik kon niet kiezen tussen het donkerblauw en het mintgreen kleurtje en kocht ze bijgevolg allebei.


Ik was bang om de schaar er in te zetten (wegens een groot verliefdheidsgehalte bij het stofje), maar ben toch blij dat ik het gedaan heb. 't Zoontje is een t-shirt rijker en mama heeft een negatieve ervaring overwonnen.

De knopenbies moest verstevigd worden met vlieseline. Hoewel ik hier meestal te lui in ben, zoals hier en hier mag blijken, was ik deze keer te enthousiast. ik verstevigde één deel aan beide kanten waardoor het wel heel stijf werd. Gelukkig komen hierin de knoopsgaten en is dit het deel tegen de borst. het valt dus niet op en het kan wel wat versteviging gebruiken. De bies moest in katoen, net zoals het zakje. De kleuren van de knopenbies en de zak komen niet helemaal overeen met de halsbies, maar dat is niet erg. Het stoord niet.Eén van de vier knopen staat niet mooi in de rij en de afwerking had bij de aansluiting aan de kraag beter gekund. Aandachtspuntjes voor de volgende keer. Al doende leert men hé :)


Reacties

 1. super mooi ! ... ik vind het stofje niet op hun site :-( ... is het tricot ? en wat is de designer ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben net even gaan kijken. Het is inderdaad al uitverkocht. Wat wil je met zo'n mooi stofje?! Ik weet niet welke designer het is. Op de stof staat het ook niet op en google geeft me ook geen antwoord. Ik kan je jammer genoeg niet helpen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. staat de benaming niet op je afrekening ? is echt een kei mooi stofje, en kei mooi t-shirtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je! Nee, het staat er niet op. Ben net gaan kijken. Tricot tijger petrol. Daar hebben jullie ook niet veel aan hé

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het nog op een Duitse site gevonden (die niet naar België verstuurd) maar heb gemaild en ze hebben toch opgestuurd. Had natuurlijk wel een prijskaartje :-( maar ben blij :-). Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het nog gevonden hebt. Heb je de naam van de designer gevonden?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts