Zomerkledij

Al wat drukke naaidagen achter de rug. Ik maakte voor het petekindje van een collega wat slabben, finishte mijn eerste jumpsuit, maakte een playsuit en zorgde voor wat zomerse kledij voor de zoontjes.

Hierbij de eerste lading:

Het warme weer van de laatste dagen schreeuwt om korte broeken, rokken, shirts en marcellekes.
Hoewel ik al in februari opgelijst had wat mijn bengels nog nodig hadden in hun kleerkast bleven hun zomeroutfits quasi onbeperkt. Goed, zoon nummer 1 heeft nog tal van shorts en t-shirts van vorig jaar. Daarvoor diende ik niet dringend aan de slag. Zoon nummer 2 daarentegen zit qua mode nog altijd in wintermodus. DRINGEND tijd om daar iets aan te doen!

Eerder schreef ik al over mijn verliefdheid op de tijgerprint die ik bij Kleintje kocht. Omdat ik toen niet kon kiezen kocht ik de stof in twee kleuren. Deze keer wilde ik van de muntkleur een t-shirt voor nummer 2 maken...
Dit is anders uitgedraaid. Om de een of andere reden draaide maat 80 in maat 92 uit. Dju!
Tja, gelukkig is er nog de eerstgeborene. Er is toch iemand mee gebaat. Ik denk dat ik het patroontje nog eens opnieuw moet overnemen én goed moet letten op welke lijnen ik overneem ;)

Ik maakte voor vandaag een short. Noodzakelijk wegens het niet bezitten in maat 80 en natuurlijk ook noodzakelijk vanwege de voorspelde 26°C.


Uiltjes van het stoffenspektakel


Dit paste wel, een derdehandse blauwe t-shirt paste er beter op dan de net gemaakte shirt. Nee het was niet de bedoeling om samen te passen. Maar door het gebrek aan passende t-shirts zou de kans groot zijn dat ze toch gecombineerd worden.


Toch zo'n prachtig, zomers printje


Geen geslaagde combo, I know ;)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts