Een aangepaste Donna

Ik wil echt wat meer voor mezelf naaien. Ik moet mezelf er vaak tot dwingen. Gemakkelijkheidshalve grijp ik terug naar kinderpatroontjes. Daar heb ik meer ervaring mee en ze zijn sneller klaar.

In de laatste La Maison Victor stonden wel een paar patroontjes die me konden bekoren. Oké, ook weer een tweetal voor kinderen, maar ook twee voor mij: de Hannahjurk en de Donnatop. Aan de Hannah heb ik me nog niet gewaagd al heb ik er al wel het stofje voor gekozen.

Het werd dus de Donna. De foto's in heb boek deden me vermoeden dat het patroon nogal wijd valt. Een aantal gemaakte versies die ik op social media te zien kregen zetten dit vermoeden om in een feit. Erg wijd vallende kleding is niets voor mij, daar voel ik me gewoon niet goed in.

Ik startte dus alvast met het idee dat ik het patroontje een beetje zou moeten aanpassen.Ik vond nog een gerecycleerd geel knoopje. 
Een leuk detail tussen de gewone witte hemdsknoopjes.
Ik versmalde het op de zijpanden en voegde wat taille toe.
Borstnepen vond ik ook noodzakelijk om het geheel wat meer figuur te geven. Al heb ik hier een foutje gemaakt denk ik. Ik versmalde het nogmaals na het plaatsen van de borstnepen waardoor die laatsten niet helemaal op hun plaats meer vallen. Storend vind ik het niet dus ik heb niet de moeite gedaan om het opnieuw los te maken.


Na een ganse dag toch een zeer gekreukt resultaat. 


Poseren is niet mijn sterkste kant

Ik moest nog steeds wat wennen aan het model. Vooral aan de schouders. Ik vond mezelf er eerst heel breed mee ogen.


Stof: voilekatoen - Cas en Nina


Ondertussen helemaal tevreden. Een ideaal zomerbloesje.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts