Enveloppehalsjes

Ik zie overal Billie's verschijnen. Ook ik waagde me eraan, onvoorbereid weliswaar. Dat was geen goed idee. Ik vergeet steeds mijn kinderen op te meten. Ik kan pas naaien wanneer ze in bed liggen of wanneer ze naar school zijn. Nogal moeilijk om hen dan onder het meetlint door te halen hé.

Voor Mauro gokte ik op maatje 110 en dat was min of meer goed als ik er nog een boord aan toevoegde. Normaal gezien zit hij in een 98. Lot zit einde maatje 86 dus gokte ik op een 92, maar die viel véél te kort. Niets aan te doen.


stof: Andrea Lauren, Kersenpitje

Lot's shirt heb ik niet gepast. Het zag er veel te klein uit. Gelukkig heb ik nog een opvolgertje.


Omdat ik een paar weken later mijn kinderen nog steeds niet opgemeten had besloot ik om een ander patroon te nemen. Mijn oog viel op de enveloppehals uit de knippie. Ook hier knipte ik een 92 voor Lot. Te ruim, maar wel draagbaar. Beter te groot dan te klein. Hij kan er nog ingroeien.
Het uitwerken verliep vlot al verslapte mijn aandacht bij het aannaaien van de halsboord met een smal en een breed schouderstuk tot gevolg.Stof: Lillestof - Ella en Basiel

Stof: geen idee van waar en van wie :)

Over deze laatste t-shirt ben ik iets minder tevreden. Het valt niet zo mooi aan de schouders. De volgende keer iets meer aandacht besteden aan het op elkaar leggen van de delen. Ook lijkt Lot hiermee brede schouders te hebben. De schouders staan redelijk 'stijf'. Niet de eerste keer dat dit gebeurt. Als iemand me input kan geven hoe dit komt en hoe ik dit kan voorkomen? 

Reacties

 1. Hij staat er supergoed mee, met die shirtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen ervaring met het oplossen van je probleem, maar ik vind ze in ieder geval super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n toffe reeks t-shirtjes. Billie valt inderdaad heel kort, dat heeft me hier ook al parten gespeeld.
  En je "schouderprobleem", geen idee eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts