Ik rimpelde er op los

En niet één keer, maar drie keer.

Een paar weken geleden viel het idee ineens mijn hersenpan binnen. Die grote lap Free Spirit moet je gebruiken voor een maxi rok. Een simpele, met elastiek. Zo gezegd, zo gedaan. In plaats van dit stofje, zoals gepland te verwerken tot overtrek voor onze zetel werd het een rok. 

Ik ben er tevreden mee. 
Hij past beter rond mijn benen dan in ons interieur.


Een simpel project en snel klaar, ware het niet dat ik een paar keer flaterde. 

Toen de rok, op omzomen na, klaar was paste ik hem nog eens. Opgelucht, nog enkel de lengte bepalen, omzomen en klaar! Maar blijkbaar had ik tijdens de eerste pasbeurt met elastiek net een copuleuze maaltijd verorberd, of ik ging er vanuit dat de rok op de groei was, of voor mijn oma, ... Stom, stom, stom, de elastiek te ruim!

Ik knipte de hele elastiek er af. Onderaan had ik immers nog ruimte genoeg én mijn tornmesje was weer zoek, zelfs de reserve. Nog altijd trouwens.Opnieuw dus. De elastiek kan ik nog eens nadat ik een tv/tornavondje hou. 

Opnieuw rimpeldraden, netjes twee onder elkaar. Onoplettend, met een te hoge draadspanning en te kleine steek. Ik merkte het eigenlijk onmiddellijk bij het rimpelen maar wou niet opgeven. Na een vijftal minuten sukkelen knapte de draad voor de eerste keer. Een tweede breuk volgde snel. 

Zucht, terug er uit en opnieuw. Mijn enthousiasme was ondertussen geluwd en ik moest me motiveren om het af te werken. Nu hij af is ben ik best tevreden.


Stof: Free Spirit - Overgekocht 
Patroon: geen

Reacties

  1. Toch maar goed dat je door hebt gedaan want wel een knap resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch maar goed dat je door hebt gedaan want wel een knap resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi resultaat! Je gaat hem nog wel even kunnen aan doen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts