Rimpelen met restjes

Ik las een tijdje geleden een blogpost waarin iemand – ik weet echt niet meer wie – lappen stof in één keer verwerkt. Alles opwerken dus. Eigenlijk vind ik dat een heel goed idee. Anders blijven die kleine lapjes veel te lang liggen.

In mijn vorige bericht schreef ik over de Sew Challenge en de yogabroek die ik maakte. Met de gelezen blogpost in het achterhoofd dacht ik na hoe ik het resterende stuk kon verwerken. Het lapje was nog voldoende voor een rokje. Een rokje in kindermaat, zodus maakte ik voor het petekindje van mijn man een rimpelrokje in maat 122.


Bijpassen maakte ik haarelastiekjes, het is te zeggen, ik maakte strikjes. Die strikjes bevestigde ik aan (gekochte) haarelastiekjes.Het was mijn eerste rimpelrokje. Leuk en eenvoudig. Het zette me aan tot en maxirok voor mezelf. 

Het is een goede houding om lappen in hun geheel op te werken, maar ik vrees dat ik dit niet kan verwezenlijken. Ik hou het wel in mijn achterhoofd. Als ik een lap verwerkt heb, er eventjes bij stilstaan wat ik met het restje nog kan doen.Reacties

 1. Ik was al fan van je joga-broek maar dit is ook héél tof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel tof! En idd, een goeie denkoefening, om telkens meteen na te denken over wat je met de restjes gaat aanvangen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet altijd even eenvoudig, maar wel goed om te doen. Anders blijft die bak vol zitten!

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Die strikjes zijn ook super leuk. Het petekindje zal blij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik probeer ook zo weinig mogelijk restjes over te houden, want meestal gebeurt er niks meer mee. Rokjes zijn hier idd ook alleen om weg te geven, want handige restjes-verwerkers, zo blijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet zo eenvoudig om er steeds een bestemming voor te vinden. Zeker niet voor de jongens hé ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts