Dancing bunnies

Bij Kersenpitje kocht ik dit prachtig stofje. In de 'opruimingssectie' kon ik hier een laatste stukje van bemachtigen.


Vrijwel onmiddelijk wist ik dat dit een gevoerde kaptrui met rits zou werden.

Het idee omzetten in de praktijk vroeg wel wat moed. Een gevoerde trui met rits had ik nog nooit gemaakt. Euforie alom toen ik hierin slaagde. Mijn huisgenoten werden op een dansje getrakteerd. Ik was helemaal blij. Op dat moment kon het me zelfs niet schelen dat de gebruikte rits te kort was. Ik was gewoon blij dat dit voor de eerste keer gelukt was, met een mooi resultaat.Achteraf bekeken had ik beter een keertje meer de lengte van mijn rits nagemeten. Ze was te kort. Gaandeweg ontdekte ik dit, maar mijn drang om mijn kunnen te verleggen was groter dan de nood om in de winkel een nieuwe rits te gaan halen.
Nu mijn euforie gezakt is heb ik daar natuurlijk wel een beetje spijt van. De boord onderaan sluit niet met de rits maar staat open. Zou ik hier nog een sluiting aan toevoegen?

We hebben hier wel weer wat uit geleerd..

Stof: Kersenpitje
Patroon: Ottobre - 1/2015

Reacties

 1. Ik vind het een prachtig truitje, proficiat!! (misschien een knoop op een flapje onderaan? (huh, klinkt dit verstaanbaar?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Ik begrijp het al zou ik dan een knoopsgat maken in het flapje. Dat was ook mijn eerste idee, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn fotomodel geen gebruik gaat maken van het knoopje ;)

   Verwijderen
 2. Prachtig! Die stof is echt geweldig! En zo netjes! Jammer van de rits. Normaal zou ik zeggen een flapje toevoegen, maar als knoopjes toch niet gebruikt gaan worden dan zou ik hem lekker zo laten en het als een creatieve uitspatting zien :) Heel storend is het echt niet! (trouwens in de LMV heeft de blossom jas ook zo'n (te?) korte rits)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat zo? Aha, dan heb ik gewoon de modetrend gevolgd ;) Hip!

   Verwijderen
 3. Oh, jammer van die rits! Mocht je 'm nog andersom gezet hebben, dan viel het minder op omdat je een vest toch nooit helemaal tot boven dichtritst. Ik zie niet direct een oplossing behalve de boel losmaken... Als je er niet naar kan kijken zonder je eraan te storen, zou ik ze toch vervangen hoor... Wel een keileuk stofje en mooi met die contrasterende binnenkant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo hard stoort het mij niet. het is jammer, volgende keer beter.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi resultaat, kan niet anders met zo'n schoon stofje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, prachtig stofje en mooi gelukt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! Kan je de rits toch niet nog vervangen? Dat zou het helemaal af maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet ik terug mijn mouw open maken om te keren en tornen... Meh, ben nogal lui op dat vlak. Ik maak liever een nieuwe ;)

   Verwijderen
 7. Heel mooi! Als het jou stoort zou ik er iets aan doen, anders gewoon zo laten ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts