Zwemmerzwemzwem

Zwemmen, of het leren zwemmen vind ik belangrijk. Ik wil graag dat mij kinderen zich zo snel mogelijk kunnen beredderen in het water. Met drie kinderen is dit geen overbodige luxe. Momenteel gaan manlief en ik niet meer zwemmen. Twee ouders en drie kinderen onder de drie is vermoeiend. Zeker als twee van de drie de helft van de tijd in de wildwaterbaan of ik het diepere water willen. Twee ouders, drie kinderen. No can do...

Onze oudste werd bijgevolg ingeschreven voor de zwemles. Toen hij uitgenodigd werd voor een proefles startte ik aan de zwemzak. Waterratten hebben een zwemzak nodig. Mijn instagramvolgers zagen deze al begin september passeren. Hij belandde een hele tijd op de UFO-stapel bij gebrek aan touw. Er bleek niet al teveel haast bij te zijn want hij stond -en staat nog altijd- op de wachtlijst. De FredBrevet leerlijn deelt de kinderen op in groepen, ingedeeld in hun kunnen. Afhankelijk van hun vaardigheden schuiven ze een groepje op. Mauro hoopt dat al de kinderen in dat eerste groepje kleine wonders zijn. Hij staat te trappelen om te beginnen.



De buitenkant maakte ik met een eenvoudig katoentje. Ik vond het wel passend. Het patroon van de vlekjes lijkt op een druppel. Druppel-water-je snapt hem wel.




Voor de binnenkant gebruikte ik een stevigere katoen in het bovenste gedeelte. De onderste helft werd gemaakt met geplastificeerd katoen. Zo kan het toch nog een beetje ademen denk ik en word de zak niet drijfnat.




Ik gebruikte geen nestelogen. Ik maakte flapjes en naaide hier een 'tunneltje' in. Werkt evengoed.



 Patroon: Zo geknipt - zwemzak
Stof: Buitenkant - Geen idee meer
Binnenkant - Sterren - Wibra & Geplastificeerd katoen - IKEA

Reacties

  1. Ik ken dar. Zwemles volgen er bij ons ook al twee. Maar ze hebben wel niet zo een knappe zwemzak ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken dar. Zwemles volgen er bij ons ook al twee. Maar ze hebben wel niet zo een knappe zwemzak ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts