De kinderen groeien als kool, opnieuw een pyjama!


De titel zegt het al: mijn jongens groeien aan topsnelheid en groeien hier bijna met het blote oog merkbaar uit hun kleren. Handig zou je denken, als het snel vooruit gaat hebben de twee opvolgende zonen ook nog geniet van die kledij. Maar nee, die leeftijd zijn ze voorbij. De oudste toch. De knieën worden uitgedaagd door het kilometerslange rondkruipen met autootjes, de gedramatiseerde valpartijen over onbestaande stenen - die volgens Mr. Mauro zelve eigen zijn aan de leeftijd. De tippen van de schoenen zijn binnen een mum van tijd verdwenen door, opnieuw, het rondkruipen met auto's, en nog meer door ze in te schakelen als remsysteem op de fiets. Jammer genoeg ben ik geen schoenmaker. De eindeloze onhandigheid met voeding, vloeistoffen, verf en aarde maakt dat t-shirts slechts korte tijd vlekvrij zijn. Ofwel hecht deze vlek zich onvermurwbaar vast, óf, het kledingstuk gaat door de vele vlekken in en uit de was waardoor de kleurvastheid en vorm van het shirt het niet meer houden. 
Goed, tot zo ver mijn betoog. Zoals iedere moeder zucht ik wanneer ze weer eens uit of door hun kleren zitten. Maar mijn zonen hebben één geluk: ze moeten maar de kast opentrekken en ze kunnen kiezen uit een hoop kleurtjes en tekeningen. Geen spidermans of cars, vaak tot hun grote ontsteltenis. Maar wel originele en vrolijke dingen.

Zo ook dit stofje. Een aantal maanden geleden kocht ik het voor een prikje in de 'opruimingssectie' van Kersenpitje. De zoon vond het onmiddellijk geweldig. In combinaties met de blauwe streepjes vond ook mama het prima. Wat extra contrast, daar hou ik wel van. 


Opnieuw werd het patroon van zonen 09 gebruikt. Wolf. Never change a winning horse. Dat geldt hier ook. Al voegde ik deze keer een boord toe onderaan het bovenstuk. Dat groeien enzo, de reden voor de pyjama, dat was me eventjes helemaal ontgaan...

 Na al die aandacht voor de ene wou de andere ook zijn portie aandacht en poseren.


Stof: Seedrache - Kersenpitje
Patroon: Wolf - Zonen 09

Reacties

 1. Oh oh zo herkenbaar! Mijn oudste zoon heeft veeeel vaker gaten in zijn broeken dan de jongste. En broeken worden hier dus opgelapt met strijkplaatjes of ik naai er lappen op... Helemaal geen leuk werk, en ook niet echt mooi, maar je moet toch wat. Broeken gaan dus meestal niet meer door naar de jongste. Of ik maak er straks in de zomer korte broeken van.
  En hier ook geen spiderman of cars. Alleen wat cars sokken (dat vind ik nog ok).
  Maar ik heb laatst wel 2 paw patrol stofjes gekocht. Ik zie dat jij er ook 1 hebt.
  Schoenen net zo... Remmen met de loopfietsjes moet natuurlijk met de schoenen (1 heeft wel een handrem, maar die remt niet heel geweldig).

  Leuke pyjama! (en wat lijken de jongens op elkaar).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deel uw gedachte over de sokken, al wordt de strijd om dit te weren steeds heviger.
   En dat remmen, die handrem leren gebruiken lijkt nog moeilijker aan te leren dat het fietsen op zich :)

   Verwijderen
 2. wat hebben ze toch geluk met zo'n mama, wat een schattige pyjama's (en dan nu eventjes stoppen met groeien? ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kon dat toch maar. Even pauzeren. Time-stop en genieten.

   Verwijderen
 3. Wij hebben duidelijk dezelfde smaak! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schoon exemplaar zeg!
  ---enne... knielappen. Chicken Rhytm, quasi onverslijtbaar en géén werk. Door de Khadetjes hoogstpersoonlijk uitgetest, al enkele jaren ;). En de schoenmaker, die vraagt me niet eens meer waarvoor ik kom, dat zegt ook al genoeg zeker #schaterlach---

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh die hebben er leuke! Thanks voor de tip. Nu nog een deftige schoenmaker ;)

   Verwijderen
 5. Prachtig! Gelukkig liggen deze stofjes in je kast.
  Ik herken het doorgeef-verhaal wel, hier zal er ook niet te veel meer overleven na één zoon, maar dat geeft wel ruimte om ook voor de jongste te naaien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig stofje en superleuk gecombineerd!! Superleuke pyama!!

  (en ja, ik ken dat hier... Giel groeit als kool, maar maakt al even snel zijn kleren kapot of zo vuil dat ik het niet meer proper krijg)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een binnensmonds gevloek als gevolg... Gelukkig hoeven we geen uitstap naar de winkel te maken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts