Kyoto

Ongeveer een jaar geleden vierde de Kyoto-jurk uit La maison Victor hoogtij bij naaiend Vlaanderen. Ik wilde hem toen ook, maar gaf nog volop borstvoeding aan de kleine Cas. Ongewild moest ik de hype aan me voorbij laten gaan. 
Jammer, maar het had ook zijn voordelen. Hierdoor kwam ik de minpuntjes aan het patroon te weten: de rug viel bij velen gewoon open. Een aantal vrouwen losten dit op door de achterkant een stukje dicht te naaien. 


Ik loste dit probleem niet op, maar probeerde het wel. Ik probeerde de achterpanden wat strakker over elkaar te schuiven. Niet de beste oplossing want hierdoor trekt de stof wat. Ach ja, niet gespeeld is niet gewonnen, toch?De jurk werd al vaak gedragen. Ondertussen beginnen de kleuren te vervalen. Voor je denkt dat het een slechte kwaliteit is; ik maakte deze Kyoto in september 2016. Het haalde gewoon de blog nog niet.


Toen ik het pas afgewerkt had zei mijn man me dat dit een kleedje was dat ik zeker moest dragen op gelegenheden. Het zou volgens hem ook scoren bij sollicitatiegesprekken.  Ik nam hem op zijn woord en trok het aan, met kousen onder, tijdens mijn volgende sollicitatie. Toeval of niet, ik werd aangenomen.


Patroon: Kyoto - La Maison Victor
Stof: Lillestoff - Pieke Wieke

Reacties

 1. oooh heel mooi! en tof dat je werd aangenomen, moet echt leuk zijn (ten eerste omdat je werd aangenomen en dat dus waarschijnlijk wou anders was je daar niet ;-) ) en om zo'n goeie indruk te maken in een zelfgemaakt stuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi kleedje. En het lijkt me toch wel zalig zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is, eigenlijk zou hier een tweede van moeten komen.

   Verwijderen
 3. Heel mooie jurk en ik vind de rug zo wel mooier precies dan wanneer het openvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie versie, staat je heel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, super tof! Zo fijn te horen dat je het al zo vaak droeg en vooral dat je werd aangenomen na het solliciteren met dit kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts