NoraMiLeiBa, en de eigen twist

Het boek '200 shirts' ligt hier al een tijdje in de kast. Ongebruikt. Zonde, want op een eenvoudige manier biedt dit boek een hoop patronen aan die je naar hartenlust kan aanpassen.

Ook dit stofje bleef veel te lang ongebruikt. Ik kocht het twee maanden geleden bij De Stoffenschuur, Ik voelde me direct verliefd op deze uitvoering van see you at six, niet enkel om de romantische print, maar ook omdat het stofje zo heerlijk zacht aanvoelt. Om die redenen bleef het twee weken bovenop mijn naaitafel liggen. Mooi in het zicht, overtuigd om het direct te verwerken. Een grote opruimactie verplaatste de lap naar de kast.Dat ik voor Nora ging lag al snel vast. V-kraagjes zijn nèt iets meer mijn ding.
Mi, oftewel kapmoutjes, was een een vanzelfsprekendheid. Het geeft een outfit wat extra vrouwelijkheid. Het doet me ook aan die steeds mooi geklede sprookjesprinsessen denken, en al heb ik mijn prins al gevonden, toch wil ik me af en toe terug die prinses wanen die heerlijk kan verdwalen in haar eigen prachtige wereld.

Lei, het kraagje, daar ging ik de mist in. Eigenlijk kan ik zelfs niet meer achterhalen welke kraag ik gebruikt heb. Ik vermoed Lei, maar zette het ondersteboven. De grote punt zou niet beneden mogen zitten. Tot het schrijven van deze blog had ik het niet door. Jullie wel?De laatste optie vergat ik bijna: ik koos ook voor een V-opening in de rug. Het is een subtiele V. Geen decadent uitgesneden exemplaar waardoor het shirt niet meer voor alle gelegenheden geschikt is.

Opnieuw ging er iets fout; de opening krulde naar buiten waardoor het selfmadegehalte van dit shirt even zichtbaar was als een olifant tussen een kudde zebra's.

Welke fout ik maakte bij het naaien, geen idee. Een hulplijn is welkom!

De oplossing, mijn oplossing bestaat uit neepjes. Eerst plaatste ik er twee, evenwijdig met elkaar. Vervolgens leek het me mooier om daar nog een tweede tussen te zetten. Dit effect:
Ik ben er nog niet over uit of ik het geslaagd vind. Het is goed, draagbaar en een verbetering ten opzichte van de krullende opening. Het shirt zit goed, dus ik zal het zeker dragen.

Stof: Soft Cactus - Stoffenschuur

Patroon: 200 Shirts - Evelien Cabie

Reacties

 1. Zelf ben ik de koningin van de camouflage, dus ik ben helemaal fan van je shirt. De plooitjes op de rug maken het extra speciaal, en voor ik de tekst las, wilde ik eigenlijk reageren dat het kraagje zo leuk is. Dus... voor mij een dikke go, draag dit maar zo vaak je wil, het is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden, de rug is inderdaad een goeie oplossing, altijd jammer als iets niet uitvalt zoals je verwacht maar het is zeker en vast draagbaar. En wetende hoe zalig die see you at six stofje aanvoelen, kan ik alleen maar zeggen dat je er veel plezier aan zult hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter zo dan het in de vuilbak te moeten keilen. En het zit inderdaad super. Dit gaat vaak uit de kast komen.

   Verwijderen
 3. Tof opgelost! Het is een prachtig bloesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is in elk geval een origineel exemplaar. Het kraagje vind ik heel erg leuk, de rug zou mij precies nog wel storen, maar als je mensen zegt dat dat de bedoeling was, geloven ze dat toch steevast. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar is het toch geloofwaardig :)Ik ben over mijn eerste ergernissen. Ik ga het vaak dragen denk ik ;)

   Verwijderen
 5. Wat een mooie stof is dat toch! Het staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moh wauw! Ik dacht dat je het patroon gehacked had!
  Ik vind het geweldig geslaagd!
  Je staat er trouwens kei goe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, een toevallige hack? Ik ben er uiteindelijk wel tevreden mee.
   En dank u :)

   Verwijderen
 7. Had je knipjes gegeven in de naadwaarde ter hoogte van de V ? Dat helpt veel, en dan goed plat strijken.
  Ik vind je oplossing wel erg tof eigenlijk dus zeker dragen!
  Ik heb een jurk in zo'n stofje en die is na de eerste wasbeurt erg gekrompen. Ik hoop van harte dat dat je ook niet te wachten staan :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, het moet nog uit de was komen. Ben benieuwd. Ik begrijp je tip. Ik ga de volgende keer nog meer inknippen! Tnx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts