Die wil ik niet - part 1

Salopettes, ik vind ze fantastisch zeker rond een jonge kinderpoep. Lot kreeg er een cadeau voor zijn verjaardag en sindsdien is hij even overtuigd als zijn mama. Hij ziet er de voordelen van in. Gemakkelijk om uit te doen, spant niet op de buik en het zakje op de borst kan dienen om kleine halflevende of doodgeperste gevonden insectjes in te verzamelen - ik ben niet zo'n fan van deze laatste interesse.


Omdat deze insectenminnende koter zo'n fan is van salopetjes maakte ik er hem één die, toen het onder het blikveld van Mauro kwam bij deze jaloerse koter nogal groene gevoelens opriep. "Ik wil er ook één!". 


Geen probleem. Ik knipte de volgende dag twee maatjes groter uit en een paar uur later zat ook zijn tuinbroek in elkaar. Ik kocht het jeansstofje een aantal weken geleden in de Stoffenschuur met het idee er een tweede Jeff van te maken - ik geef toe dat Mauro's idee beter is. Tevreden met het resultaat liet ik de salopet aan Mr. Mimaloki zien, die mijn gevoelens beaamde door te zeggen dat het een mooi exemplaar is.

Nog wat extra contentement gaf me een lach op het gezicht. Vol zelfvertrouwen toonde ik de broek aan Mauro " Ik vind die niet mooi." en " Ik wil geen salopet.".


Kinderen! Zucht!


Op de foto is nog gelukt. Hij kreeg er zelfs wat blijdschap uit geforceerd - of forceerde mama?


Verder dan de tuin is hij er niet mee geweest. Het ziet er ook niet naar uit dat de salopet de eerste twee jaar verder zal gaan.Hopelijk blijft Lot fan, dan heb ik toch nog een kandidaat.

Stof: Lichte jeans: stoffenschuur
Bijtjes - Echino - restje


Reacties

 1. Oh, Kim, ik vind dit exemplaar nochtans echt mooi! Tja, kinderen en hun reacties, je kunt ze echt niet voorspellen he?! Je jongens uit elkaar houden, kan ik niet, maar misschien deze houden voor een broertje wanneer die groter is? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik hoor dat van wel meer mensen ;) Het kan idd nog twee keer doorgeschoven worden. Gelukkig maar. Hopelijk zijn zij wat enthousiaster.

   Verwijderen
 2. Ik ken alles van weigerachtige ontvangers van kledij. Tsss... :) Wel een mooike hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan gaf ik hem al één van mijn mooiste reststofjes... Echt tssss...

   Verwijderen
 3. Oh wat jammer! Hier zijn er helaas ook kledingstukken die de kids niet willen dragen... Daarom sleep ik ze tegenwoordig maar mee naar de stoffenwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij had zich verwacht aan dezelfde bussen-salopet van zijn broer. Wellicht werd hij hierdoor teleurgesteld...

   Verwijderen
 4. Nochtans een prachtige salopet! Hopelijk kan je hem op andere gedachten brengen en wordt deze toch gedragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij begint te keren. Beetje bij beetje werk ik er aan... Niks forceren ;)

   Verwijderen
 5. heel mooi exemplaar, hopelijk wil kleine broer die wel later

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts