Story of Roo
Mr. Daydreamer
De ontwerpster Ulla - Maj Saarinen verteld via haar designs voor Story of Roo over de avonturen die een kleine jongen, Roo, samen met 'Mr.Daydreamer' beleefd. Volgens haar verhaal zijn er iedere nacht honderden 'bunny the dreamreaders' die de dromen van kleine kindjes mee nemen om te verzamelen in de bilbliotheek van de planeet Kuinkuu. Op een nacht wil een van de konijntjes Roo's droom meenemen. Maar het konijn is te vroeg want Roo's droom is nog niet afgelopen. Hierdoor reist Roo mee naar de planeet Kuinkuu. Aankomend op de planeet doet hij zijn ogen open en ontmoet hij zijn nieuwe vriend Mr. Daydreamer die beloofd om hem 's morgens terug thuis te brengen. Maar de nacht is nog lang... en er zijn nog heel wat avonturen te beleven...Prachtig begin voor een mooi kinderboek, toch?
Deze tekst, te vinden op de website van Story of Roo, pakte me even hard in als haar ontwerpen. Het is een unieke en lieflijke stijl met een absurde noot.
Ik vind het helemaal geweldig. Ook  De stoffen ben ik in ons Belgenlandje nog niet vaak tegengekomen behalve bij Kersenpitje. Toen zij een voordelige actie deed waarbij deze stoffen in aanmerking kwamen kon ik niet anders dan overstag gaan. Drie prints vervoegden mijn collectie. Twee ervan werden uitgewerkt voor de oudste jongens. ... Dat van Lot staan nu aan -50% voor de geïnteresseerden... 


Voor beide jongens gebruikte ik hetzelfde patroon, een longsleeve met knopenpad. Maar bij de eerste verwerking liep het mis. De luie naaister in mijn geeuwde en besloot om het zaakje op een luie manier af te werken. Foefelare foefelare dus... Ik naaide het pad gewoon vast op de middenvoor. Voor Mauro kreeg ik er nog knopen opgenaaid. Bij Lot bleef dit werkje liggen. Hij zag en en wilde het onmiddellijk aandoen. Van hem naar de was, naar de kast... Die knopen komen er wellicht nooit meer op. Ook niet erg, want het hele zaakje hangt scheef (nog luiere naaister die niet wou tornen). En omdat Lot deze shirt liefst achterstevoren draagt vind ik het vereenvoudigd-scheve-knopenloze-knopenpad helemaal ok. Het pas wel wij zijn gekke karakter.
 Stof: Story of Roo - KersenpitjeReacties

 1. Ooohh, wat leuk, stofjes met een verhaal! Leuke combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie tekeningen!! Zelf ben ik niet geneigd om met grotere prints te werken, veel te veel twijfels en stress bij het knippen, maar het is wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zalige foto's en toffe kleren waar je direct vrolijk van wordt, meer van dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke foto's, zo met die snorren en wat een mooie stoffen, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kei mooi, zowel de shirts als het verhaal! Wel spannend, zeg ;-) En laat dat knopenpad maar zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe shirts !! En keileuke foto’s met die snorren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat verhaal! En de stoffen zijn ook mooi. En ach ja, ze worden graag gedragen de kleren die je naait! Dat is toch een veel groter compliment dan het perfecte afgewerkte truitje met knopen dat in de kast ligt?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts