Phoenix, start voor de herfst

Toen de zomervakantie nog maar net goed en wel gestart was werd ik op de hoogte gesteld van een nieuw Belgisch patronenboek; Fibremood. Er was de mogelijkheid om alvast een aantal van hun patronen te maken. Curieus als ik was maakte ik me ogenblikkelijk lid van de groep. De zin was er om deel te nemen aan de eerste patronenronde, maar mijn aftocht naar Spanje stond de naaitijd in de weg.

Vandaag is de derde linkparty, en wat ben ik blij dat ik nu wel wat tijd over had. Op tijd klaar om bij de start al de maaksels van de andere deelnemers in de Linkparty te volgen.

Ik koos voor het eenvoudige Phoenixpatroon. Omwille van de tijd, maar ook met het oog op de herfstoutfits voor mijn jongens.
Het patroon is in een wip getekend en geknipt. Ook het naaiproces zal de gehaaste naaister plezieren. Dankzij de groep op facebook werd ik gewaarschuwd dat de mouwen nogal kort vielen. Een maatje groter zou aangewezen zijn. Met deze informatie tekende ik een maat vijf jaar uit voor mijn vijfjarige, maar met mouwlengte van het zesjarige patroon.

En dit is ideaal. Ik was bang dat ook de trui zelf aan de korte kant zou zijn, dat leek zo, maar het gaat prima. Speelproof!
Aan de taille stikte ik wat rechter naar beneden. De stof leek mij hiervoor meer geschikt en ik ben niet zo'n grote fan van de opbollende versies.Een tof en snel patroon dus, een aanrader. Daarom maakte ik hem ook als kadootje.Stoffen: Hansje Handmade & Stoffenschuur
About Blue, SYAS & Roo
Patroon: Phoenix - Fibre Mood

Reacties

 1. Tof gemaakt! Het begin van de herfst collectie is gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een ideaal stuk voor de herfst zo te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allebei plezant - en let op, dit had ik nu niet verwacht van mezelf - maar ik ben geweldige fan van dat meisjesexemplaar, héél plezant stofje vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! Helaas, lid vd groep maar gemist dat je dit patroontje alvast mocht proberen. Hier sweaterfans dus was ideaal geweest (al heeft ie errug veel van de leather sweater)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke! En graag gedaan wat de waarschuwing betreft :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Die staat hier ook op de planning, zo'n toffe jongenstrui komt altijd van pas! Bedankt voor de tip van de mouwen! Ik ga alles zeker goed meten en vergelijken met een goed zittende sweater :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts