summershirts

Een vroegzomersedag waarop hij ziek was en ik noodgedwongen sociaal verlof moest nemen. Ik trok me terug in ons bureau, dat ook dienst doet als naaikamer, met het oog op het inhalen van al mijn administratieve formaliteiten.

Na een uurtje tokkelen hoorde ik zijn slepende stapjes voorzichtig naderen. "Mamaaaa.... " klonk het stilletjes. "Ben je aan het naaien?" Een goede gok, meestal zit ik inderdaad achter mijn naaimachine.

"Ik wil een t-shirt". Hij was al de hele dag rustig dus kreeg hij het belonende fiat om een stofje te kiezen. Met een grote glimlach trok hij de stoffenkast open. Alsof hij het allemaal al op voorhand bedacht had en de stoffenkast reeds had bestudeerd, trok hij er vlot een resterend lapje met auto's uit.

"Wil je hier geen broekje uit?" probeerde ik, vanuit het idee dat zijn broer uit ditzelfde stofje al een t-shirt heeft. "Nee... een t-shirt en een broek!".

Het kleine kereltje weet verdomd goed wat hij wil en ik wist dat het verloren tijd zou zijn om hem trachten te overhalen.

Binnen de vijf minuten zaten we beiden op de grond, op handen en knieën. Aandachtig keek hij toe hoe ik knipte en vervolgens de patroondelen aan elkaar naaide.En dan de broek nog. Ondanks het overduidelijke fysieke bewijs dat de resterende stukjes te klein waren om zijn poep te bedekken hield hij vol. Hij wou een broek! Op de achtergrond hoorde ik de alarmbel van mijn administratieve to-do's afgaan. Het moest dus een snel-snel broekje worden.
En dat lukte.
Met een uurtje van mijn tijd had ik een superblij kind dat zich de rest van de dag een voetballer waande in zijn nieuwe outfit.

Met het andere stofje ging het eveneens zo, maar dan via de digitale weg. "Dát wil ik!" zei hij overtuigd terwijl hij naar het beeldscherm wees. "Om op vakantie te gaan."

Bij levering onderschepte hij handig het pakketje en haalde hij er trots de lap uit. "Mama ga je me nu een t-shirt maken. Van dit?"


En opnieuw kreeg hij een t-shirt dat hij zo graag wou. Handig als ze weten wat ze willen...


Stoffen: Kersenpitje auto's (oud stofje) & bouwplaats (Lillestoff)

Reacties

 1. Och met die cape is dit gewoon zalig stoer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig jongens die weten wat ze willen, inderdaad! En als dat dan nog uit uw kast komt, nog beter! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij weet het wel, ze kiezen hier vaak sneller dan dat mama kan naaien

   Verwijderen
 3. Leuk toch als je ze zo blij kan maken en ideaal als ze weten wat ze willen (zeker als ze een goeie smaak hebben). Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! welk patroontje heb je gebruikt voor de t-shirt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een standaardpatroontje uit een ottobre, dat gaat hier in alle maten mee ;)

   Verwijderen
 5. zo'n lief verhaaltje, kan je inderdaad niet weigeren. en hij heeft goeie smaak

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts