Paasritueel

Pasen komt eraan. Een nieuw concept voor onze oudste - voor de jongste ook, maar zijn begrijpend vermogen reikt zo ver nog niet. Dus weer tijd om een nieuw ritueel in het leven te roepen. De adventskalender heeft me zoveel plezier bezorgt. Niet alleen het in elkaar knutselen en het geven van de kadootjes, maar vooral weten dat je een ritueeltje met je kind start. Iets waar hij hopelijk jarenlang met een warm gevoel aan zal terugdenken.

De kerstboom versieren vond hij geweldig Daardoor was de keuze voor een paasboom snel gemaakt. Uit het snoeihout van mijn man koos ik een tak uit die achteraf veel te dik en te zwaar bleek. Toch groot jolijt van de zoon moesten we op zoek naar een nieuwe tak en hij mocht mee. Over ons huis staan verschillende hazelaars. Deze takken hadden een hoger bruikbaarheidsgehalte. 


Het voorbije weekend kleurden we een aantal paaskuikens en kippen, met ei, in. Miniatuurversies weliswaar. Vandaag vond ik, naast het zoeken en knippen van de takken voor de paasboom, de tijd om zijn kleursels te lamineren en uit te knippen. Een gaatje en een lintje en hop, we konden versieren!


Een volle boom. Alles moest er in :) Zijn tekeningetjes werden aangevuld met hangertjes van de hema.  


Liefst alle hangers op dezelfde tak :)
Deze vriendjes mochten er ook bij:

Reacties

Populaire posts