Zoon nummer 2 in een nieuw jasje

Vandaag liep ik tijdens mijn middagpauze door de Diestsestraat in Leuven. Eigenlijk ging ik snel-snel wat fruit kopen, want het was al veel te lang geleden dat ik mijn tanden nog eens in een zoete vitaminebom had gezet. Op de terugweg kon ik de lokroep van het gezellige stoffenwinkeltje, Lanalotta, niet weerstaan. Ik had groene bias nodig, dat was mijn excuus. Binnen was het een en al bedrijvigheid. Een aantal vrouwen namen deel aan een workshop voor een burda 7828. Ik nam lekker mijn tijd om nog wat door de rekken te neuzen en trakteerde mezelf bijkomstig op de nieuwe Ottobre. 

Bij het afrekenen kwam op de een of andere manier mijn naam ter sprake. 
De verkoopster keek mij aan: ...?


                   - "Ja", zei ik," ik heb hier weleens via de webshop besteld." Ik zocht naar een verklaring                                                             voor mijn naamsbekendheid
                   - "Heb jij niet meegedaan met een giveaway van ons?"
                   - "Die van dat jasje" zeiden we beide ongeveer gelijk.

                                                        ...

                   - "Jij hebt dat gewonnen." kondigde ze aan.
                   - "Wat?! Echt?! Whaaaaaaa!!"  Een vreugdesprongetje vergezelde mijn enthousiaste kreet.


Ik was totaal verrast. Bijgevolg heb ik eventjes de workshoppende dames wakker geroepen. De andere verkoopster schrok haar een ongeluk. 
Met het schaamrood op de wangen over deze ongecontroleerde reactie stamelde ik dat ik er net nog aan gedacht had, en dat ik niet wist wie de winnaar was. Ik ben er nooit naar gaan kijken.

Door de commotie vergat ik zelfs mijn portefeuille op de toonbank.


Het was zo. Bij het voorbijlopen aan de winkel kwam het jasje in mijn gedachten. Maar die vervloog toen ik besloot dat ik nooit eens wat win. 


Het mag duidelijk zijn dat dit een totale verrassing was. Het heeft mijn dag goed gemaakt. Zelfs mijn man vond me bij thuiskomst extreem blij. 

De oproep

Prachtig jasje, toch? Het past nog niet, maar daar is hij tegen volgend jaar zeker ingegroeid. 
Nogmaals bedankt Lanalotta!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts