Mjammie koekjes

Valt het op dat ik vakantie heb?

Ineens heb ik veel meer mee te delen ;)

Gezien de verbouwing onze rekening volledig geplunderd heeft is het een vakantie in eigen land, straffer nog: een vakantie in eigen huis haha. Niettemin genoeg om te genieten. De kinderen werden de laatste maand enorm gemist. Door de staat van het huis waren we genoodzaakt om hen op vakantie te laten gaan bij familieleden. Nu we terug allen samen, en dan nog eens full-time, thuis zijn is het extra genieten. Voor iedereen.

Blabla...

Family-time! Gisteren gingen we zwemmen. Vandaag bakten we koekjes.
Twee volle borden! Tweeëneenhalve bakplaat vol! Geen zorgen, dat geraakt hier wel op. Mama is zwanger, papa gestopt met roken en de zonen, tja, die houden gewoon van véél koekjes.
 
 
 


Het receptje haalden we hier, daar vind je hetzelfde als hieronder:

Ingrediënten (voor gemiddeld 15-20 koeken)
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
Het was de bedoeling om platte, ronde koekjes te maken. Niet helemaal geslaagd, maar goed het doel was een leuke activiteit en laat dat nu wel geslaagd zijn. Glunderende oogjes, handen in het deeg, rollen, pletten, oeps dat ging in de mond ... En dan natuurlijk het ongeduld tijdens het bakken.


Van groot naar klein: mama, bij wie het rollen en pletten ietswat resultaat uithaalde. Mauro die vooral van worstjes rollen houdt en tenslotte Lot die graag zijn vingers in een deegbolletje prikt.

Reacties

  1. Ze zien er goed uit. Het zou hier ook op geraken :-) en ben niet zwanger en er rookt hier niemand dus ook niet gestopt. Gewoon...lekker!!!! hihi

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts