Gratis patroontje van overslagboxpakje

Nu de feestdagen voorbij zijn, man en kinderen terug naar school zijn en ik van alle rust thuis kan genieten heb ik terug wat tijd om te naaien. Daar moet ik van genieten, want mijn lichaam laat me heel duidelijk merken dat het einde van de zwangerschap nabij is.

Een tweetal weken terug printte en knipte ik het gratis patroon van purlbee voor een boxpakje met overslag. Handig aan dit patroontje is dat er duidelijk bij vermeld is hoe je het kan vergroten. Minder handig is dat ik niet weet welke maat ik nu gemaakt heb. De afmetingen van het afgewerkt pakje staan erbij, maar niet de maat. Of ik heb er gewoonweg overgekeken, mij kennende is dat zeer zeker een mogelijkheid.


Al broedend op de komst van nummer drie toverde ik dit in elkaar:


Het stofje komt van Kersenpitje. Nu in solden trouwens!


Als sluiting gebruikte ik drukknopen. In plaats van enkel twee drukknopen op de overslag zette ik er één op de overslag aan de buitenkant en één aan de binnenkant en tenslotte om het bovenaan dicht te houden ook eentje onder de hals.


Lieve beestjes voor een klein kereltje.Dit mutsje maakte ik er nog bij:Reacties

  1. Fantastisch! Dat had ik moeten hebben toen ik zwanger was! Ik probeerde zelf een pakje met overslag te maken, maar dat werd niet echt publicatie-waardig. Dit is een toppertje!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts