Een Ditte met een tikkeltje Donna

Voor alles is er een eerste keer. Zo ook voor het combineren van patronen. Ik nam de Ditte en paste het voorpand aan naar de Donna. Ditte en Donna zijn beide patroontjes uit La Maison Victor.

In het kader van mijn eigen selfish sewing programma bladerde ik al verschillende keren mijn patronenboekjes door. Mijn oog viel steeds opnieuw op de Ditte, maar ik vind deze te gesloten, te winters.  Het mocht wel wat meer zomers ogen. Bij de zomer passen geen lange mouwen, dus die werden geschrapt. En ook de kraag mocht voor mij achterwege blijven. Een voorkant dat open kan was een must gezien ik nog steeds borstvoeding geef. Omdat ik recent de Donna maakte moest ik niet lang zoeken. 

Ik hertekende het voorpand van Ditte naar dat van Donna. Tijdens het hele proces knipte ik de gehele hals- en neklijn nog een drie centimeter lager in en hertekende ik de bies. Klinkt simpel en eigenlijk was het dat ook, achteraf bekeken. Kleine aanpassingen, maar een hele prestatie voor mezelf.


In het achterpand voegde ik een groene paspel toe om het geheel te breken. Het groen wilde ik later terugkomen in één knoopje op het voorpand, maar ik heb niets bruikbaar gevonden. Dat idee werd vervolgens geschrapt.
Gaandeweg twijfelde ik om de groene paspel ook nog in de tailleband te verwerken. Ik deed het niet omdat ik bang was een te groot 'kersteffect' te creëren (je weet wel door het rood en groen). Ik had het misschien beter wel gedaan.  

Oorspronkelijk wilde ik een mouwloos exemplaar, maar ik vergat de oksel wat hoger te laten komen waardoor deze optie uitgesloten werd. 
Een ander katoentje had het geheel wat meer doen vallen met een soepeler effect (of ik heb iets verkeerd gedaan). Het staat nu wat boller op de heupen in vergelijking met het modelletje uit het tijdschrift. 

De rok mocht nog wat langer zijn en het bovenste knoopje moet ik nog wat lager plaatsen, maar al bij al ben ik heel tevreden over het resultaat. Dit kleedje gaat gedragen worden. Het zit zalig!Comfortabel met genoeg ruimte om te spelen en te werken.
Patroon: Ditte - La Maison Victor - maart/april 2016
Donna - La Maison Victor - mei/juni 2016
Stof: Timeless Treasures - HotstofReacties

 1. Vind hem heel mooi en staat je beeldig!
  (nieuwsgierigheidje..je naam kwam ik pas laatst via n ander blogje, volgens mij, tegen..Hoe ben je op je naam gekomen? En dan vooral het 1e gedeelte ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Mimaloki is een samenstelling van de naam van mijn eerste twee kinderen, mijn man en mezelf. Telkens de twee eerste letters van onze namen. Waarop slaat jouw Mima?

   Verwijderen
  2. Ah ok..vond t zo onwijs toevallig, haha...Bij mij was t dat ik paar jaren terug oproepje deed op mn fbpagina of iemand leuke suggestie had. Iemand bracht toen dit idee, waarbij de Mel uiteraard van mn naam komt..Vond t wel leuk klinken, dus heb t gehouden :)

   Verwijderen
 2. Kei tof! Knap gedaan om het helemaal 'jouw' jurk te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het ook heel knap van mezelf haha. Niet gedacht dat het zo vlot zou lopen.

   Verwijderen
 3. Ooh, zo'n mooi kleedje! En leuke foto's ook :)
  Ruth (www.sproetesnoet.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooie dag in het park was plots de ideale gelegenheid :)

   Verwijderen
 4. Het zit niet alleen zalig maar ziet er ook prachtig uit! Tof gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo tof zeg!! en origineel! het staat je beeldig, ècht!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De leuke commentaren zetten me aan tot dragen :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts