Overslagjes

In de laatste knippie (lente 2016) staat een patroontje voor overslagt-shirts. Dat vind ik geweldig.
Ik tekende onmiddellijk twee maatjes uit. Eentje voor mini en eentje voor midi.

Voor mini koos ik een stofje dat ik al lang opspaar. Wéér eens zo'n mooi stofje waar ik niet in durfde te knippen. De print vind ik ideaal voor de kleintjes. Superschattig en daarenboven is het een stofje van goede kwaliteit.


Toen ik klaar was vond ik het wel nogal groot. Ik had bewust op de groei geknipt én het patroon bevat twee maatjes tesamen (62-68) dus ik dacht eerst dat het daaraan lag. Maar bij het vergelijken van een t-shirt in maatje 68 kwam ik tot de vaststelling dat dit shirt wel heel lang valt. Hoewel het niet in de werkbeschrijving staat denk ik dat je geen zoom moet bijtekenen.


Vooraleer ik aan het shirt voor midi begon vergeleek ik het patroon met een reeds bestaande t-shirt en jawel hoor, ook hier valt het shirt enorm lang voor maat 92-98. Vanzelfsprekend tekende ik er deze keer geen zoom meer aan.

Geen al te beste foto's want meneertje had er absoluut geen zin in. Tijdens het brood bakken kon ik hem wel stiekem capteren met een paar onbewogen foto's als resultaat.Het kan het model zijn en als het zo is: prima! Maar ik heb het graag wat korter.Stof Mini: herr Pfeffer, Kiwifabrics


Stof Midi: Andrea Lauren - Kersenpitje


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts