Zomerse beestjes

Ik heb mezelf voorgenomen om meer voor mezelf te naaien. Dit is het tweede afgewerkt project op twee weken tijd. Dat vind ik flink van mezelf. Al goed op weg om dit voornemen waar te maken.

Het stofje lag hier al een jaartje te werken op verwerking. Dit moest gewoon wachten op de volgende zomer. Omwille van de kleur. Groen, de kleur van de lente. En omwille van de libellen. Ooit al eens een libelle in de winter gezien?  Ik vind het prima passen bij de Otium, maar dan wel de zomerse versie. Geïnspireerd, of getranspireerd, door de heerlijk warme 25 graden opteerde ik voor een mouwloze versie, zonder zak, met strik.

Ik knipte een S, ik val volgens de tabel nog net binnen deze maat. Een paar centimeter extra en ik zit in een medium. In de beschrijving meende ik ergens gelezen te hebben dat het ruim valt dus dat trok me over de streep om toch volop voor de small te gaan.
Toch viel dit nog ruim, toch voor een topje. Voor een sweater mag het allemaal wat ruimer dus daarvoor is de maat waarschijnlijk wel oké. Ik versmalde dus nog wat.

De randen werkte ik af met een biesje in dezelfde stof. Een hele opgave voor mezelf. Ik werk meestal snel af met een stuk boordstof. Dat vraagt minder inspanning. De bies werd trouwens bijna helemaal terug losgetornd toen ik merkte dat de achterkant niet strak genoeg getrokken was. Dit tegen mijn zin want ik vond het net zo properkes gedaan van mezelf.


De strik. Wat ben ik blij met die strik! Mooi toch? Een verrassend detail en mooi vrouwelijk.


 
Stof: Swafing - LanaLotta
Patroon: Otium sweater - SofilantjesReacties

 1. Wat paste je aan de mouw aan? Want als ik me niet vergis zit deze niet tussen de mouwopties... heel leuk trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit er inderdaad niet tussen. Ik knipte zonder naadwaarde en zette er een biesje aan om de naad af te werken. Het is een tof patroontje. Zal ongetwijfeld nog in andere versies volgen.

   Verwijderen
 2. Wauw wauw wauw, graag meer selfish sewing. Het staat je echt goed en die strik maakt het helemaal af. Goed dat je wachtte tot de zomer 😊.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik probeer er werk van te maken ;) Zelf ook blij met dit resultaat.

   Verwijderen
 3. Mooi hoor! En nog meer voor jezelf gaan naaien! Ik doe het de laatste tijd ook veel. Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer mijn voornemen waar te maken. Het doet zoveel (meer) deugd om voor jezelf te kunnen creëren.

   Verwijderen
 4. Oh geweldig!! Zo eentje zie ik voor mezelf ook wel zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen zou ik zeggen. Het patroon heeft verschillende opties en is verschillende seizoenen draagbaar (nu lijk ik wel een reclamebureau ;) ). Ik ben gewoon tevreden over dit patroontje :)

   Verwijderen
 5. het zeker heel mooi, maar dat naaien voor mijzelf is nog steeds een drempel dat niet lukt. Ik zal dat wel kunnen hoor. Maar ik zie altijd nieuwe projecten voor de kinderen. hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Ik heb ook een hele waslijst voor de kinderen. Dagelijks nieuwe dingen die in mijn hoofd 'poppen'. Zo veel dat ik me meestal niet meer herinner wat ik van plan was ;) Het naaien voor mezelf geeft me extra voldoening.

   Verwijderen
 6. Tof gemaakt,is dat moeilijk die strik?!Ik hou het bij simpele patroontjes voor mezelf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super simpel, echt. Twee zijkanten op elkaar, keren en er dat kleine tunneltje over zetten. Tenslotte vastnaaien op de boord en voila klaar :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts