Marlon II

De man heeft iets met t-shirts. Hij heeft er veel te weinig. Of toch te weinig bruikbare, naar wat hij zegt. De stapel in zijn kast is niet meer goed. Ze zitten vol vlekken, vol gaten, versleten of gekrompen. Of hij verdikt, maar daar doet hij niet aan mee. Het zijn volgens hem steevast de kleren die krimpen. Gezonde manier van denken. Veel beter voor je zelfbeeld.

Een t-shirt durf ik hem na deze eerste versie wel te maken. Hij is kritisch deze man en heeft al snel last van kleding aan zijn lijf. Te kort, te kriebelig, te vast, te luchtig, zakken te klein, kruis te hoog, ... Hij weet dus wat hij wil. Aangezien je niet weet hoe een patroon in real life gaat uitvallen voel ik me dus zeer angstig om iets voor hem te naaien. Tot nu toe bleef het bij een t-shirt. Ik vrees dat het daar nog wel eventjes zal blijven.
Gemakkelijk natuurlijk dat hij tevreden was over deze Marlon. Ik kon het patroontje gewoon terugnemen. Al mocht ik deze keer nog wat verlengen zowel in mouwen als panden, ook de mouwboorden mochten achterwege blijven

De pijltjesstof had ik al een tijdje liggen. Geen idee meer van waar, maar je vindt ze overal. Van Poppy als ik me niet vergis. Een blik in de stoffenkast deed hem besluiten dat hij zich hier wel in zag rondlopen. Het merendeel van mijn stoffen is te kleurrijk en dat wil meneer niet. Ik begrijp hem wel. Teveel kinderprints.Om er zeker van te zijn dat het niet te kort zou zijn naar zijn zin - wil niet iets maken wat hij niet wil aandoen - tekende ik de plaats van de zoom om terwijl hij het shirt aan had. Hij koos voor een, naar mijn mening, extra lang t-shirt. Volgens hem was dit goed want alles krimpt toch bij hem.

Het resultaat doet me wat denken aan een baseballshirt. Een beetje oversized. Hij gaf me gelijk. Het mocht wel wat korter, maar hij vindt het uiterst comfortabel. Fijn zo. Het zal gedragen worden.
Een klein puntje van kritiek was de halsboord. Die heeft hij liefst in hetzelfde stofje...


Patroon: Marlon -La Maison Victor
Stof: PoppyReacties

 1. Zo'n mooi shirt! Hier ook een man waarbij het extra lang en ruim moet zijn. Alleen zijn stapel T-shirts is nog hoog genoeg dus vraagt hij in de plaats om hemden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk geschreven! Mannen toch... die van mij heeft ook steevast kritiek, anderzijds zeurt hij dat ik nooit eens voor hem naai :-) ik vind dit een super tshirt, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof gemaakt!Hier geen man in huis dus geen voorkeuren hoe zijn kledingsstuk moet zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, dat was leuk om lezen :-) en beetje herkenbaar ook, ik durf ook niet veel naaien voor hem, al was hij wel heel content met de chess sweater die ik maakte :-) ik vind het in elk geval een leuke t-shirt, en het staat hem goed ook! een boordje in dezelfde stof, dat moet je hem uit z'n hoofd praten hoor! lijkt me beetje saai, niet? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit laat ik hem zeker lezen! Hij mag inderdaad niet te saai gaan.

   Verwijderen
 5. Oh, ik vind dit megeageslaagd! En ik ga helemaal mee met Barbara: het boordje in een ander stofje tilt het T-shirt naar een higher level :-). Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof! Ik vind het boordje net tof zo! Fijn dat hij effectief wil maken wat je voor hem maakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts