Tractors, tractors, tractors

Mijn oudste zoon heeft een grote voorliefde voor tractors. In speelgoedversie, op het beeldscherm of van veraf want van dichtbij maakt een tractor "veel lawaai".  De angst van lawaaierige dingen zal er onwaarschijnlijk nog wel uitgaan en waarschijnlijk kijk ik verlangend terug naar deze tijd wanneer mijn drie jongens hun brommertje met te veel decibels laten knallen of de volumeknop van hun veel te moderne muziek openzwieren.

Op een onbestemd moment, tijdens een van de vele regenbuien in deze julimaand liet ik Mauro in mijn stoffenkast piepen. Ik wilde een longsleeve maken. Zijn aandacht werd onmiddellijk naar de tractors getrokken. Hij twijfelde tussen een stofje van 'Hoe tem je een draak' en de tractors van Lillestof. "Deze!"  zei hij wijzend naar de Lillestof. Mijn aandacht werd vervolgens gevestigd op de short die tussen de stof lag. ... De plannen werden gewijzigd.


Meer dan een maand geleden maakte ik een short uit dit stofje, voor Mauro. Ik wilde er een setje van maken maar kwam nooit zo ver. Dank je zoon om mij hiertoe aan te zetten. Geen longsleeve, maar wel een afgewerkte UFO.


Het t-shirtje viel wat kort uit. Dat is goed nieuws voor de kleinere broer. Die doet er dan volgend jaar wel aanspraak op. Tractors zijn toevallig ook (een van) zijn favoriete voertuigen.
Patroon: Zonen09 - Wolf
Stof: Lillestof


Reacties

 1. Jongens en tractors : topcombinatie! Mijn zoon is 19 maanden en "takto" maakt sinds het begin al deel uit van zijn woordenschat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hier ook bij de twee zoons al van in het begin een grote fascinatie. Gek hé.

   Verwijderen
 2. Heel tof die combinatie met het blauwe stofje. Het ideale setje om een hele dag lekker in te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!! en het is zo heerlijk als je spullen kan maken waarvan je weet dat ze het geweldig gaan vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé, als ze dan zelf kiezen weet je ten minste dat je niet op een 'nee' stuit. Al gebeurt dat hier gelukkig nog niet vaak.

   Verwijderen
 4. Jongens en tractors, altijd grote liefde, ook hier! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voertuigen doen het steeds goed... ik spreek uit ervaring!
  prachtig setje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat Wolf hier ook navolging kreeg! Fan van de tractors, en dat zou mijn jongste ook zeker zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts