Kattenbos

Dit zou verplichte kost moeten zijn voor ieder gezin met kinderen. Een uitstapje dat bijdraagt tot de morele waarden van de kinderen en hun ecologisch bewustzijn verhoogt.
En buiten dat is het gewoonweg puur genieten. Rust, groen, natuur, thuiskomen bij jezelf.


Deze keer trokken we naar het Kattenbos in Lommel. Een kleine wandeling, de meerderheid van ons heeft immers korte beentjes en via een verhard pad om het comfort van de buggy te kunnen gebruiken.

We waren een paar passen ver op onze wandeling wanneer de twee oudste jongens het wandelpad wilden verlaten. 'Ja graag', ik wilde maar al te graag mijn kinderlijke exploratiedrang loslaten.Binnen de vijf minuten vonden we een vossenhol. Bewoond of onbewoond, maakt niet uit. De ontdekking was voldoende om de fantasie te voeden. Terwijl Mauro in de ban geraakte van meneer De Vos zocht Lot naarstig verder naar de kabouters. We hadden pech, hoe we ook riepen aan hun huisje en hoe hard we zochten, er was niemand thuis. Vast allemaal op vakantie.Nog wat verder vonden we, goed verstopt onder twee stronkjes, een puzzel. Geen idee in welke context we deze moesten plaatsen, maar het zorgde wel voor speelplezier. Vooral voor mama.
Een zenmoment. Heerlijk. Aan het water. Idyllisch. We zaten op het zand en genoten. De kinderen gingen op krokodillejacht. Gevaarlijke beesten. Gelukkig geen gevonden.
Jammer van het betonnen bouwsel, voegt geen meerwaarde toe aan deze plek.


 

Nog meer jammer van de achtergelaten rommel. Dat men tegenwoordig niet 'beter weet'. Het handgeschreven bord helpt niet. Schandalig.
Ook verder, aan het speelbos vonden we een hoop rommel. Ik kan dit niet begrijpen. Ik was ongelooflijk trots op mijn oudste koter toen hij opmerkte dat dit vuil in de vuilnisbak thuishoort. Ik werd nog trotser toen mijn middelste koter voorstelde om het allemaal op te ruimen. Deze educatie behoort tot de verplichte opvoeding. Het mag duidelijk zijn dat niet iedereen mijn mening deelt.

Dit kunstwerk van Will Beckers spreekt tot de verbeelding. Heerlijk om hier het fantasiespel met de kinderen op los te laten. En buiten dat is het ook prachtig, vind je niet?
Een korte wandeling, heerlijk langzaam, heerlijk genieten.
Reacties

 1. Mijn oudste zegt dat ook vaak, over vuilnis op straat... 't Is erg met de mensen gesteld, maar we blijven volharden zodat die van ons dat tenminste niet doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat wij hen dit kunnen meegeven. Kleine waarde, maar oh zo belangrijk!

   Verwijderen
 2. Fijn om foto´s te zien van mijn roots!
  Heel erg jammer van het vuil...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jij bent van die kanten?! Inderdaad erg jammer. Een leeg flesje of snoepjeswikkel terug meenemen, echt niet zo moeilijk!

   Verwijderen
 3. ziet er idd leuk uit. En die rommel, ik kan mij daar ook zo aan ergeren. Ik kan alleen maar hopen dat ik mijn kinderen de juiste waarde meegeef

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie omgeving he... wel altijd jammer van de rommel. Wij hebben altijd een zakje bij voor onze rommel en steken daar dan ook maar wat achtergelaten rommel in...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts