Halloween 2016 - even terug in de tijd

Met kerst net achter de kiezen denken de meesten onder jullie niet meer aan de reeds gepasseerde halloween. Het is dan ook al een hele tijd geleden, maar door mijn online stilte geraakte deze outfits niet tot op de blog.

Het werd een werkje in ijltempo. Op een dag naaide ik beide outfits in elkaar. Niet de beste afwerking, vooral aan de bias van de riddercape.

Mauro wou een ridder zijn. Lot een piraat. Voor mijn kleine kereltjes zijn deze figuren zowel helden als gruwels, afhankelijk van hoe hun mindset die dat ingesteld is.Voor de ridderoutfit gebruikte ik patroontjes van Zonen 09, Theo en Jacob. De Theo werd uit gele joggingstof gemaakt, met een tricot voering. De jacob uit gabardine. Niet de beste kwaliteit want de kleur vervaagt zienderogen met iedere wasbeurt. Zowel onderaan al bovenaan voegde ik een tricot boord toe. Een fijne pofbroek voor een kleine piraat.
Het t-shirt is een patroontje van Ottobre. De vogel op de schouder is een pauw, al was mijn eerste idee een plastieken vogel die ik een paar dagen eerder bij het plastiekafval keilde. Helemaal tevreden met de ontdekking van de mooie pauw, een handpop trouwens.

De cape van Mauro werd gemaakt naar een patroontje van Zo Geknipt. Eenvoudig. Uit dezelfde gabardine als de broek van Lot, een restje blauwe broekenstof en gestreepte katoen.Ik gaf mijn kinderen de vrije keuze in hun kostuums. Ze maakten het me gelukkig niet al te moeilijk.
Hun keuze was snel gemaakt. Reeds in september gaven ze hun voorkeur door. En hoewel die keuze zo snel en vroeg gemaakt werd liet ik de opdracht aanslepen tot 27 oktober, de dag voor de halloweenactiviteit op school.

Trots als ik was haalde ik diezelfde dag de kinderen op van school en vertelde ik hen dat hun outfit klaar was. Lot was dolgelukkig. Mauro wat minder. Hij kwam terug op zijn beslissing, die hij me in de weken ervoor trouwens ontzettend vaak bevestigde. Tijdens de terugweg besloot hij plots dat hij superman wilde zijn. ... Tja, dat is dan misschien een projectje voor carnaval.

Vorig jaar maakte ik trouwens deze drakencape, nog altijd een veelgebruikt item:

Patronen:
Piraat: zonen 09 - Theo & Jacob, Ottobre
Ridder: Zo geknipt
Stoffen:
Ki & ko - Gabardine
Stoffenspektakel - Joggingstof


Reacties

 1. Reacties
  1. De snelheid van het maken en bedenken van het piratenpak verbaasde me. Productief dagje.

   Verwijderen
 2. Heel tof gedaan! Wel fijn als ze die verkleedkleren ook nog aantrekken om te spelen. Dat doet Giel jammer genoeg nauwelijks..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het piratenpak wordt nog gedragen als casual kleding. Al is de broek na één wasbeurt al serieus verkleurd. Verkleedpartijtjes zijn ook niet echt hun ding. Vechtpartijtjes daarentegen ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts