Nieuw hoofdstukMijn blog ligt op zijn gat! Al een hele poos verschijnen hier geen nieuwe berichten meer. Geen naaisels, geen kooksels, geen nieuws over de kinderen. Ik kan je geruststellen: ik leef nog en ik naai nog, al is het aan een veel trager tempo.


Afbeeldingsresultaat voor leerkrachtEen dikke maand geleden veranderde ik van job. Na twee jaar in de administratieve sector hield ik het voor bekeken en zocht ik naar een uitdaging die ik reeds drie jaar geleden wilde aangaan. Ik ben leerkracht. Ik vond een job voor de rest van het schooljaar. Een nieuwe identiteit, een nieuw alter ego. Ik ga ervoor. Het was, en het is nog steeds, wennen. Aan de kinderen, de uren, de afwisseling, de uitdaging, maar ik geniet. De dagen vliegen vooruit en elke dag opnieuw schep ik plezier in mijn overdagse bezigheid.


Op 30-something hoop ik het nu gevonden te hebben. Mijn volwassen leven liep voornamelijk volgens het boekje. Ik trouwde, kocht een huis, kreeg kinderen (x3) en verbouwde. Daar tussenin veranderde ik een paar keer van job. Iedere keer even enthousiast, maar onmiddelijk of na een paar maanden gedesillusioneerd of teleurgesteld. Het werk was niet wat ik verwachte. Het was anders dan ik me had voorgesteld, of anders dan dat 'ze' me hadden voorgesteld. En al is het niet meer van deze tijd om zich een heel leven aan dezelfde job vast te houden heb ik op dit moment dat idee nodig. Een job waar je rust in vindt. Een job waar je, uitgeslapen of niet met een zekere goesting naartoe gaat.

Een maand bezig, er kan nog veel veranderen. Mais, jusqu'a ici, tout va bien!


Het naaien komt terug. ik mis het van de eerste dag, als ontlading en als me-time.


Weldra hoop ik terug regelmatig te bloggen over naaisels en andere bezigheden.


Hope to see you soon!Reacties

 1. Spannend zeg!
  Heb je dan ondertussen nog een opleiding gevolgd, of had je al een diploma als leerkracht?
  Succes er mee! Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik behaalde mijn pedagogisch bekwaamheidsbewijs (volwassenenonderwijs) een aantal jaren geleden. Het doel was om het onderwijs in te gaan, maar het lot besliste toen anders ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes! Basisonderwijs?
  Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, secundair. Basisonderwijs lijkt me ook leuk, maar een bijkomende opleiding daarvoor duurde me veel te lang :)
   Merci trouwens :)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke, spannende tijd! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts