Geeft den Billie een tweede kààns!

Een tweede kans dus, voor de welbekende Billie.

Mijn eerste ontmoeting met Billie was niet zo'n groot succes. Ik maakte een shirt op confectiemaat. Viel dat even tegen! Voor mijn struise mannetjes te kort! Met een boordje er aan kon het nog gedragen worden door de oudste, maar bij de jongste had zelfs dat geen nut. Ik flikkerde de maaksels in een doos, voor een volgend kind (en ja, die kan nu het maaksel van de jongste dragen).

Een tweede poging leverde me een middelmatig t-shirt op. Het was ok. De hals was net iets te wijd. Het shirt nog altijd aan de korte kant, opnieuw gered met een boordje. Na deze ervaring hield ik het Billiescenario voor bekeken.

Tot nu.

Overal zie ik geslaagde Billies passeren. Hoe kan het dat heel naaiend Vlaanderen er in slaagt om dit patroon uit te werken en ik niet?! Jammer ook, voor mezelf want met dit patroon ben je wel écht gesteld! Het boekje is op verschillende modelletjes voorzien. Niet alleen komen zowel lange en korte mouwen aan bod, maar ook een V-hals, enveloppehals, raglan- en ronde mouwen. Uitgebreid of volledig. Het is maar hoe je het bekijkt.


Met de opmars van de warme buitendagen en de vele te kleine of versleten t-shirts in de kast praatte ik me nieuwe moed in en gaf ik Billie een nieuwe kans. Op basis van goedzittende t-shirts (want ik ben meestal te lui om mijn kinderen écht op te meten) kwam ik voor Mauro uit op een 124, in plaats van de 104 die hij momenteel draagt. Voor Lot maakte ik een 110 in plaats van de huidige 92.

Twee maten groter dus.

Ik heb het me niet beklaagd. In een mum van tijd had ik verschillende nieuwe shirts voor de koters.

Iedereen verdient een tweede kans. Ik ben Billie een excuus verschuldigd. Het is een veelzijdig doch eenvoudig toppatroon!


* Cas is niet gekleed met Billie.

Patroon: Billie - zonen 09
Stof: Katten: Kersenpitje (lang geleden gekocht!)
Kreeftjes: Pieke Wieke (vorige zomer)

Reacties

 1. Ja zo gaat dat hier ook. Twee maten groter maken en past perfect! Toffe shirts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Straf dat jullie twee maten groter moeten maken, maarja, ieder kind is anders! Ik verleng ook altijd en verbreed de mouwen onderaan als ik ze maak met lange mouwen, want die zijn anders veel te smal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip voor de winter. Ik heb dat met het Wolfpatroontje ook

   Verwijderen
 3. Hier voor mijn vijfjarige de standaard 116, een maatje groter als de confectie maat maar ook wat verlengd, maar dan als extra notie het feit dat hij voor zijn gewicht nog niet eens op de tabellen voorkomt onder de drie dus. Dus je hele smalle en toch moet ik aan de smalle maten niet eens beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht heel enthousiast het Billy patroon en ik ben er nu maanden later nog niet aan beginnen. Iets houd me tegen 😀 maar deze zijn zeker geslaagd! Ik ga het ook eens een eerste kans geven na dit te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooiiii, ik vind dat allemaal raar die verschillende maten en dingen, ook in de breedte maar in de lengte zou dat toch allemaal wat moeten overeenkomen....want ej koopt een patroon en dat gaat tot vb 128 dus je denkt wooowww daar kan ik lang gebruik van maken en eigenlijk mss dan ook weer niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig! leuk dat je het een tweede kans gaf, nu je het weet van de maten wordt dat bandwerk hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts