Hoe Jeff zich naadloos aansloot bij een vorig maaksel

"Jeff?!" hoor ik u zeggen.
Nee, ik heb geen kind met de naam Jeff - al vind ik het wel een leuke naam. La Maison Victor heeft wél een kind met de naam Jeff. Een patroon voor een broek. Een leuke broek. Een broek die ik direct wou maken.
Een broek bezorgt mij op voorhand al stress. Geen idee waarom, want zolang er geen rits aan te pas komt heb ik niets om me zorgen over te maken. Daarom gleed ook de uitwerking van dit patroontje door mijn naaimachine als boter. Echt, het is een aanrader. Het zijn veel patroondelen, dat wel, maar het naait vlotjes!Bij de stap waarbij ik de tailleband moest aannaaien moest ik wel even nadenken. Ik had geen zin in boorstof en ook geen zin in een koord. Dit wordt door mijn kinderen toch niet gebruikt en, indien mogelijk, er meestal gewoon uitgerukt.Oorspronkelijk wilde ik er een gele tailleband aan toevoegen. Dit zou mooi accorderen met de gele tonen in de broek. Maar gaande door de stofresten vond ik dezelfde stof als deze trui. Een lichte sweat, gemaakt in februari, volgens mijn wederhelft niet draagbaar in de winter (wegens te koud). Nu de winter weg is, komt dit wél goed! Op dagen dat we een trui aantrekken trekken we ook een lange broek aan. Dus op deze manier: een goed duo!Deze trui was mijn eerste projectje in de naailes, ondertussen al een maand of drie geleden.

Nog genoeg restjes! Hops, tailleband eraan en klaar! En ineens een hele outfit.
It couldn't be better!

Oh ja, en zoon nummer 2 wilde ook mee doen. Met melksnor!


Stof: Jeans - De stoffenschuur

Bomber: Pieke Wieke
Een reactie is altijd fijn!


Reacties

 1. wow super mooi weer! Ik vind altijd leuke ideeën bij jou!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moooe outfit! Goed opgelost met de tailleband!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof gedaan! Ik twijfel nog of die broek hier gemaakt gaat worden.. ben bang dat ie te baggy gaat overkomen bij Giel..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het geen breed exemplaar. Ook niet te smal, want dat vinden ze hier niet leuk.

   Verwijderen
 4. Heel erg leuke broek! Dat bombertje is ook geweldig hé. Ik blijf daar fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt een leuk setje! en een toffe broek!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts