Perfect blogchallenge: week 2 & 3
Vorige week liet ik de challenge en het bloggen afweten. Ik begon de tweede week nochtans vol goede moed, erger nog ik keek er naar uit: een week yoga, iets wat ik al langer wou proberen. Ik ga er niet te lang over uitweiden,  dit bericht moet immers gaan over week 3.
Laten we zeggen dat ik de yoga één dag geprobeerd heb en die eerste dag bijna tot een goed einde heb gebracht. Met de kinderen in bed was ik 20 minuutjes bezig toen de middelste zoon - de grootste reden van ons slaaptekort - voor de eerste keer de trap afstormde, met een of ander doorzichtig excuus om zijn bed te verlaten. Mijn innerlijke rust die ik met veel moeite had opgebouwd was prompt weg. Laten we stellen dat ik die niet heb teruggevonden. Ook niet nadat ik Cas - wakker geworden door Lot - opnieuw moest gaan neerleggen en niet nadat ik Lot nog twee keer extra naar boven heb gestuurd.

Het plan om er de volgende dag terug aan te beginnen ging verloren ergens in de drukte van de avond.

Ik neem hier vooral uit mee dat ik weinig momenten heb waarin ik tot volledige rust kan komen en dat er geen plekje hier in huis is waar ik dit kan opzoeken. Werk aan de winkel?


Tot de orde van de dag: week 3, de week waarin we uitgestelde en hatelijke karweitjes onder handen zouden nemen.

De eerste dag startten we vol goede moed met het uitruimen van onze onafgewerkte kamer. Deze is volgestouwd met speelgoed, kinderkledij en afgedankte hebbedingen. Duidelijk nog in de flow van de eerste week sorteerde we de herbruikbare goederen voor de rommelmarkt en de kringloop of later gebruik. Vanzelfsprekend leverde dit ons ook een ritje naar het containerpark op.

De dag erop maakte ik eindelijk een afspraak bij Kind en Gezin voor de jongste. Schandalig genoeg hadden we dit na onze gemiste afspraak van meer dan een half jaar geleden nog niet gedaan.

Dag drie nam ik mijn kleerkast onder handen. Benieuwd hoe lang het deze keer duurt vooraleer alles weer overhoop ligt.

De vierde dag poetste ik de ramen. Een hatelijk klusje. Al moet ik zeggen dat het met water en azijn me het al veel beter bevalt.

Dag vijf spendeerde ik buiten. Ik wiedde het onkruid in de moestuin, in de serre en achteraan op het terras. Dat laatste neemt meestal ook wat tijd in beslag, maar nu nam ik het me zeer gemakkelijk en goot ik wat goede scheuten azijn tussen de voegen. Op het einde verplichtte ik mezelf tot een half uurtje rust in de hangmat, met boek. Heerlijk!

De zesde dag reorganiseerden we de bureau/werkplek. Omdat ook mijn naaimachine met stoffen en fournituren incluis daar her en der verspreid liggen was dit een hels karwij. Hierna kon ik nog het onkruid, ros van de azijn, tussen de voegen gaan uitvegen.

De laatste dag spendeerden we 'en famille' en gingen op wandeltocht in Meerhout. Tijd buitenhuis, met elkaar, geen hatelijk klusje wel iets wat te weinig aan bod komt.

Ik had er meer van kunnen maken deze week, maar ...

Afbeeldingsresultaat voor loesje klusjes

Reacties

 1. Toch niet slecht hoor!
  Ramen wassen is blijkbaar wel een taakje dat veel uitgesteld wordt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het keigoed gedaan! En bweih, ramen wassen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen welke karwijtjes je allemaal deed. Wel jammer dat je zo moeilijk tot rust kan komen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts