Sew Day - 1 oktober 2017


Met veel enthousiasme mag ik jullie informeren over een toekomstig naaievent én naailiefhebbersmeeting.

Runa Popje, een naam die een groot aantal onder jullie al wel eens zien verschijnen hebben op een van de vele naaigerelateerde facebookgroepen, raapte al haar moed bijeen om een evenement te organiseren waar zowel de stoffenliefhebbers als de creatieve duizendpoten, bezige bijtjes én de sociale taters hun hartje kunnen ophalen.
1 oktober in Kampenhout - Save that date!


Op dit event zal je niet enkel vrij kunnen naaien - er is meer dan voldoende plaats, maar je kan er ook een workshop Bobbinhood volgens, oftewel je eigen stofje leren bedrukken. Wegens succes wordt er een tweede workshop georganiseerd diezelfde dag, maar snel wezen is de boodschap. Bobbinhood heeft enorm veel succes. 

Afbeeldingsresultaat voor bobbinhood


Mme Kersjes van Cherry designs zal een workshop Blueberry Bag geven, samen met haar ontwerp je een handige tas in een formaat naar keuze.

IMG_3211


Helemaal gratis wordt er een infomoment gehouden over het werken met Cameo Silhouette. iets waarik alvast naartoe ga. Het wordt tijd dat ik dat ding onder de knie krijg!

Er zijn een aantal stoffenkraampjes die gedurende het volledige event aanwezig zullen zijn (mét bancontact - aiai) en tenslotte kan je als naaister en of blogster een babbeltje gaan slaan in een (mede-)bloggers in het hoekje van de bloggersmeeting.


Voor concrete informatie verwijs ik je graag door naar de blog van Wilwarinwithlove, de bezielster van dit originele event, aka Runa Popje. 

Een hele boterham hé. Toen ik de eerste keer iets over deze dag vernam nam mijn hart een sprongetje. Heerlijk. Hier heb je alles tezamen! Erna bedacht ik me dat de praktische kant van deze dag - de organisatie - geen eenvoudige opdracht moet zijn. En geloof het of niet Runa doet alles zo goed als alleen. Het begon bij een klein ideetje na een stoffenspektakel waarbij ze het gevoel had dat er iets ontbrak. Het naaien in bijzijn van al die stoffen en fournituren zou niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens heel handig. Het ideetje werd geboren, al bleef het nog even enkel van Runa. Door het idee te delen met haar zus kreeg ze een extra duwtje in de rug en van daar ging het weer wat sneller. Ze contacteerde voorzichtig een aantal stoffenwinkels die meteen enthousiast waren. Haar idee vond dus snel veel bijval.
Het concreet uitwerken was een werk van lange adem. Ze zocht, plande, puzzelde en cijferde. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen want niet alleen moest ze op zoek naar een zaal die groot genoeg is voor dit alles, maar ze wilde ook graag een zaal die nabij een autostrade ligt om de vlotte verbinding en meer naaisters gelukkig te kunnen maken. Tenslotte was ook de prijs belangrijk. Ze wil deze dag organiseren zonder winstbejag. Ze hoop haar investering er uit te halen - en dit gunnen we haar van harte! - wie zeker een vervolg wil op deze dag kan daarom een vrije bijdrage geven in een pot aan de inkom. 

Voor de lege magen en de droge levers zullen er 's middags broodjes voorzien worden en kan je natuurlijk ook iets drinken. Hiervoor dien je wel cashgeld te voorzien.

Hopelijk bereikt dit blogbericht menig naaister en zijn zij overtuigd van deze fantastische dag.

We steunen Runa in haar hoop dat het een succes wordt en er een tweede editie zal volgen. Runa is heel ontvankelijk voor feedback van anderen; positief of negatief. Het kan een tweede editie alleen maar verbeteren!

Voor diegenen die nog twijfelen:
- Je moet niet of amper kunnen naaien om naar Kampenhout af te zakken, alleen jouw interesse in stoffen en de verwerking ervan is vereist.
- Een uitzondering is de workshop van de blueberry bag. Deze vraagt basiskennis. 
- De inkom bepaal je zelf.
- Maar liefst vier en mogelijks zes stoffenwinkels zullen aanwezig zijn op deze dag!
- Je ontmoet er heel wat gelijkgezinden
- Waarmee je heel leuke gesprekken kan hebben
- En waarvan je ideetjes en tips kan opdoen. 
- Er is een fotohoek die wel wat verrassend grappige herinneringen kan opleveren.


En al ben je momenteel niet bezig met naaien, maar knaagt het ergens in je achterhoofd: geef toe aan de twijfel en vervoeg ons. Wie weet (her)ontdek je hier een passie. Ook Runa verafschuwde ooit het naaien - vanuit de opleiding snit en naad en een grote controle op de werkjes door haar adoptiemoeder - toch gaf haar zwangerschap haar opnieuw kriebels en sindsdien naait ze voor haar dochtertje en zichzelf, alleen maar ook op naaicafé's en in naaigroepjes.

Reacties

  1. Inderdaad heel tof initiatief van Runa! Leuk dat ik je daar zal terugzien. Ik kijk er naar uit daar een dagje mee te naaien. En we zien wel of we écht veel achter de machine zitten of weer veel gezellig babbelen met toffe naaisters, net zoals toen op naaiweekend...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts