Otiumdress n° 2

Het is hier nogal stil geweest tijdens de zomermaanden. Gek genoeg had ik me voorgenomen om mijn blog eens goed onder handen te nemen. Ik had me veel vrije tijd voorgesteld in dit grote verlof. Niets bleek minder waar. Teveel plannen, teveel kinderen, te weinig tijd.

Ik kwam nog net tot naaien toe. Het bloggen lukte niet, hoe krampachtig ik ook een schema probeerde op te stellen. Ondertussen legde ik me er bij neer dat het merendeel van deze naaisels de blog niet zullen bereiken.

Maar deze creatie moet er op. Stiekem ben ik er wel trots op. Een andere uitvoering dan deze, maar het zit even zalig en voelt even hard aan als 'mezelf'. 


De stof is alom bekend ondertussen, een uitvoering van Lotte Martens. Vanaf de eerste ontmoeting vind ik het design prachtig. En wat ben ik blij dat ik er ondertussen een kledingstuk van in mijn kast heb liggen!De stof kreeg ik van de stoffenschuur, het patroon komt van Sofilantjes. Ik veranderde de otiumshirt naar een kleedje, gewoon omdat ik zo'n fan ben van de strik. Met wat aanpassingen maakte ik er 'mijn' patroon van. Reeds in de eerste versie versmalde ik het shirt, een tweede maakte ik zonder mouwen en de derde veranderde ik naar een kleedje met cirkelrok, met kapmouwtjes en een nog diepere ruguitsnijding. 

De volgende in rij is nummer vier - de meest recente versie. Voor de eerste keer knipte ik het voorpand wat dieper uit. Ik heb het idee dat dit model me beter staat. Afgekeken van een peperduur kleedje van Numph hier plaatste ik de strik voor de eerste keer bovenop de ruguitsnijding. Ongelukkig genoeg lubberde mijn boord aan het achterpand. Gezien ik dit al volledig - met tweelingstiksel - had vastgezet had ik geen andere keus dan er een neepje in te zetten. Op het feit dat het niet helemaal recht valt vind ik het wel nog ok. Ik had ook kunnen tornen, maar wie mij kent weet dat ik liever voor een minder tijdsrovende oplossing kies. 
Stof: De stoffenschuur - Lotte Martens

Reacties

 1. Stiekem trots? ? Je moet verdikke superfier zijn!!! Die jurk zit als gegoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie jurk, past erg goed bij je en bij je model!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, en chapeau, dat naaien voor jezelf! Zo herkenbaar... het niet halen van de blog, van je zomerse naaisels ;-) Bij mij net hetzelfde probleem, meest moeilijke is het aan de kids aangepast krijgen & foto's nemen, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd, zoveel tijd te kort. Het naaien gaat nog, maar dan nog het aandoen en foto's nemen - liefst terwijl de kleding nog in ordentelijke staat is....

   Verwijderen
 4. Echt waar prachtig! Je staat super met je otium jurk en al zeker in die stof

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof! Ik heb zelf ook nog een Otium-trui liggen. Die strik is leuk, hè.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts