Sew challenge n°3

Een tijdje geleden blogde ik over de meest recente - de derde - blogmeet die Davina uit haar mouw schudde. Zoals de blogmeets steeds van opvolging geniet doet de sewchallenge dit ook.

Deze editie koos jouw challenger uit de stapel gesponsorde textiel een stofje waaraan zij drie criteria verbond, de basis voor jouw challenge.

Ik kreeg een mooi stofje van Dear Stella van Babarum. En van Hutsepruts kreeg ik mijn criteria:
- Iets voor meisjes
- Paspel
- Het stofje van babarum

Mijn man is geen fan van de stof. Het idee om er een cadeautje voor het tweejarig kindje van Mauro's juf van te maken werd door hem van tafel geveegd wegens volgens hem een te 'flauwe' print. Ik was het niet helemaal met hem eens, maar liet me wel door zijn mening voeren.

Wat maakte ik dan wel: mijn eerste kinderkleedje uit katoen. En wat heb ik er van genoten! Geïnspireerd door het gracepatroontje van Emma en Mona werkte ik dit jurkje uit met een grote stolpplooi vooraan en achteraan twee kleintjes. Ik had te weinig groene stof om te rimpelen.De achterkant werd voorzien van kamsnaps. Eenvoudig en makkelijk én in een groen dat overeenstemt met de onderkant. De laatste groene snaps, dus over restjesverwerking gesproken. 


Ok, de paspel heb ik er niet in verwerkt. De plooien zie ik als een vervanging. Ik denk niet dat ik al eerder zo'n mooie plooitjes gemaakt heb.Ik vind het een mooi exemplaar. De groene onderkant doet het bovenstuk sterker uitkomen. Jammer
genoeg geen kindje om er in te stoppen. Mijn jongens zijn te groot en ja... het zijn jongens...

Zelf gaf ik trouwens een stofje en challenge aan maankindjes. Ga maar eens kijken hoe zij te werk ging.P.S.: dankzij hutsepruts maakte ik nog een aantal van deze jurkjes. Het is eens wat anders. Hopelijk vind ik de gelegenheid om deze mooie maaksels uit te delen. 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

Reacties

 1. Amai, iets naaien zonder duidelijke bestemming, dat is pas een challenge ! Mooi kleedje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een rokje had wel simpel geweest hé ;). Blij met de challenge

   Verwijderen
 2. Ik heb ook nog nooit een meidjeskleedje gemaakt, dat heb je als jongensmama hé. Maar heel tof dat je het door deze challenge toch deed! Het is mooi geworden en ik denk dat je er iemand wel veel plezier mee kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar gaat een meisjesmama ongetwijfeld erg blij mee zijn! Goed gedaan, Kim!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan hoor. Challenge toch geslaagd 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb momenteel ook nog maar een half idee voor de challenge. 't Wordt tijd dat ik er werk van maak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jou zal het ongetwijfeld wel lukken om er iets prachtig van te maken!

   Verwijderen
 6. oh, gij plantrekker ;-), stiekem die paspel skippen en vervangen door iets anders! en dat dan met zoveel flair brengen dat je er nog mee wegkomt ook #hahaha. maar gelijk heb je: het is zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mja, plantrekkerij is mijn tweede natuur #cannotdeny , maar het lukt toch hé :p :p

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts