Parents for Life - armoede treft meer kinderen uit je buurt dan je denkt!

default logo


Dit hartverwarmende initiatief wil ik graag onder jullie aandacht brengen:

Parents for life is een organisatie van vrijwilligers die zich inzetten om jullie naaste kinderen uit de buurt, de vriendjes van je zoon of dochter, etc. verder te helpen.

Wist je dat 1 op de 5 kinderen in armoede leeft, of dreigt hierin terecht te komen? Dat wil zeggen dat in een klasje van 25 leerlingen er naar alle waarschijnlijkheid vijf leerlingen zijn die het thuis niet gemakkelijk hebben en waarvan de ouders de eindjes moeilijk aan elkaar weten te knopen. Kinderen die wellicht opgroeien met zorgen, terwijl hun jeugd juist zorgeloos zou moeten zijn.

Het zijn de kinderen die zich geen nieuwe boekentas kunnen veroorloven. Ze kunnen niet deelnemen aan de laatste modetrends of rages; erger nog: hun kleding is vaak versleten.
Kleding is een visitekaartje. Het bepaalt de eerste indruk en hoe anderen je zien en zich herinneren.

Dit is waar Parents for Life een bijdrage toe levert. Zij willen kleding en andere spullen uitreiken aan kleuters en lagere schoolkinderen. Door middel van een database kunnen zorgverleners specifieke spullen reserveren en zich als eerstelijnshulpverlening engageren voor de zorgbehoevende kinderen in hun werkveld.

Dus, ben jij een zorgverlener, leerkracht, verpleegster, leider in de Scouts/Chiro, lesgever in een sportvereniging, ... Dan kan jij hierop intekenen.

Ik registreerde me alvast als kledingpunt. Ik zal me inzetten om kleding te ontvangen en uit te sturen naar vragende partijen.
Wil jij ook een kledingpunt zijn? Registreer je dan hier! De organisatie is nog volop op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Niet alleen vrijwilligers zijn van belang. Nog belangrijker zijn de goederen om door te geven. Heb jij een van onderstaande zaken die best nog een rondje meekunnen, doneer ze dan en weet dat ze goed terecht komen!


Heb jij:
 1. kinderkledij (alles, van ondergoed over kousjes tot winterjas) voor 0 tot 12 jaar
 2. schoenen voor 0 tot 12 jaar
 3. accessoires genre mutsen, sjaals, handschoenen, wanten, …
 4. lakens, onderlakens, etc.
 5. speelgoed / fietsjes

Heb je nog één van bovenstaande zaken en wil je dit overhandigen, aarzel dan niet om mij te contacteren!
Woon ik te ver? Geen probleem: raadpleeg deze pagina, er zijn meerdere mensen die zich inzetten voor hetzelfde doel.

Reacties

 1. Goed doel! Helaas wist ik het niet eerder...heb al zeker 12 verhuisdozen kleding laatst meegegeven aan iemand..die het ook verdeeld op een weggeefpagina in de buurt. Zelf ook het eea rondgeloot...Maar heb soms toch wel idee dat niet iedereen t even hard nodig heeft op zo'n site..dus spijtig dat ik het niet eerder kende..Dan had ik n grote investering gehad..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze staan pas in de startblokken. Je kinderen groeien nog, dus misschien een volgende keer. Wel al fijn om te lezen dat je het doorgeeft aan mensen die er nood aan hebben, al is dat idd niet altijd gegarandeerd op zo'n pagina.

   Verwijderen
 2. Knap, maar ik begrijp het niet volledig. Mensen brengen dat naar jou en dan? Moet jij het dan naar ergens anders brengen? Of komen ze het bij jou halen? Of ... ? En ja, er zal ongetwijfeld wel van geprofiteerd worden he, kleren die ze krijgen doorverkopen ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooie kritische noot. Kledingpunten verzamelen op verschillende plaatsen en publiceren dit op een database. Het zijn niet de ouders die de kleding komen ophalen, maar wel mensen die professioneel bij de kinderen betrokken zijn. Dus ben jij leerkracht en heb jij een aantal van die kinderen zou je bij Parents for life terecht kunnen. Samen met het kind en evt de ouders kunnen bepaalde items uitgekozen worden. Het handigste lijkt me het afhalen, maar daar is nog geen duidelijke richtlijn rond.

   Verwijderen
 3. Mooi project, maar ik blijf daarnaast geloven dat we vooral onze politici moeten blijven pushen om eindelijk werk te maken van een degelijk armoedebestrijdingsplan zodat deze acties niet meer hoeven en dat elk kind krijgt waar het recht op heeft: een goed huis, goede kleine, voeding, onderwijs ... zonder afhankelijk te zijn van de goodwill van gevers. Maar dit is gewoon mij kritische nood hoor, doet niets af van de inzet van dit project he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar heb je ongetwijfeld gelijk in, maar ondertussen zitten ze er wel mee. Er zullen er ook altijd zijn die door de mazen van het net vallen en dan net geen recht op hulp hebben terwijl ze het even hard nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts