Regem: colorblockinglove

Met mijn drie zonen verzucht ik soms het naaiwereldje dat gedomineerd wordt door een veelheid aan naaipatronen voor meisjes. Als meisjesmama heb je veel meer keuze. Rok, broek, tuniek jurk, frullekes of gewoon sec. Als zonenmama heb je het allemaal relatief snel gezien en genaaid.

Als zonenmama ben ik steeds op zoek naar iets 'anders', een patroontje met een twist. Die twist heb ik gevonden bij Sofilantjes. Haar patronen zijn geweldig! Een veelzijdig patroon van beginnende naar meer ervaren naaister; eenvoudig of met colorblock, ... Helemaal mijn ding. Steeds opnieuw.

Toen ik de melding kreeg dat er een nieuw t-shirtpatroon in de maak was begon het onmiddellijk te kriebelen. Bij de oproep voor een testpanel gaf ik me onmiddellijk op.

Ik maakte drie versies, vanzelfsprekend met de extra opties en met verschillende stoffen gecombineerd. Ik heb de twist waar ik naar op zoek was, al voorziet het patroon ook een heel eenvoudige versie, zonder colorblock. Dus ook als basis t-shirt is dit evenzeer geschikt.
De extra optie voorziet een colorblock op het rugpand, aan de schouders/voorpand en de onderkant van de mouw.


De rode visjesversie is mijn favorietje. Mauro is meer te vinden voor de berenshirt, al is hij enthousiast over de drie versies.
Patroon: Regem Shirt - Sofilantjes
Stof: Lillestof, Lilly Balou en Herr Pfeffer - Cas en Nina, Mondepot en Kersenpitje

Reacties

 1. Moeilijk te zeggen welke ik de mooiste vind, ze zijn in ieder geval alle drie heel leuk geworden! Nog maar even terug scrollen ... ik denk dat mijn nummer 1 ook de rode wordt. En als het je een troost mag zijn, mijn 'tienermeisjes' veranderen de laaste tijd zo snel van gedacht dat ze een naaisel super leuk kunnen vinden om het een week later al te laten liggen in de kast. Dan naai ik de laatste tijd toch heel erg graag voor de zoon! Want dan kan ik heel veel dagen genieten van mijn werk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kieskeurigheid is op dit moment zowat naar de achtergrond verdwenen. Gelukkig maar :). Anderzijds is het heel goed dat ze al weten wat ze willen...

   Verwijderen
 2. alledrie heel leuk geworden, de tweede is mijn favorietje maar de eerste foto met die prachtige ogen is echt wel top

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige foto's van een hippe kleine kerel!!!
  Ik vind ze allemaal even mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meer dan geslaagd, die extra twist. Vooral het schouderstuk vind ik echt super leuk. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat jij kei goed bent in het combineren van kleuren en prints! Ik hou van ze allemaal eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha ik was zaterdag net aan het denken hoe veel makkelijker mijn leven zou zijn als ik niet die 200 patronen voor meisjeskleren hier had liggen :D Met enkel jongens in huis is het inderdaad anders naaien, maar geloof me dat dat ook zijn voordelen heeft. :D De regem is een heel leuk patroontje, zoals we van Sofilantjes gewoon zijn, ook ideaal om restjes op te werken. Allemaal mooie versies die je maakte! Ik ga tegendraads zijn en zeggen dat ik de eerste het mooist vind :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt zeker een punt. veel rechtoe-rechtaan, maar dat geraak je ook wel beu.

   Verwijderen
 7. Dat ziet er allemaal geweldig uit!! Ik ben ook meteen gevallen voor het patroon! Voor het testen kon ik me niet opgeven want net de maten van Cas en Giel waren al ingenomen, maar voor zo'n patroontje betaal ik ook met plezier.

  De visjesstof ligt hier trouwens ook en ik dacht ook voor dit patroon te gaan, voor Cas opnieuw. Voor Giel moet ik nog leuke combinaties zoeken, maar dat zal geen probleem zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een ratrace, dat testen voor Sofilantjes. Maar oh zo de moeite! I love her!
  Benieuwd naar jouw combinaties!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts