Het stofje van La Mima's

Herinneren jullie zich deze post?

Beetje later dan verwacht (sorry Mima) presenteer ik jullie mijn verwerking.

De liefde voor het stofje was onmiddellijk reuzegroot. Hoewel de stof bij mij een idee voor een kussen oproept wou ik er iets draagbaar van maken. En dan wel voor mezelf. Een tassennaaister ben ik niet (daar zie ik wel een uitdaging in), al is de stof daar helemaal voor gepast. Een stevige katoen van Echino.

Omdat ik de stof niet wou verprutsen naaide ik eerst een testrok, om daarna toch van patroon te veranderen. Sja, mijn liefde voor repetiviteit is niet zo groot.

Juist omdat ik al de delen in de stof zo mooi vind wou ik in elk deel van de rok een kleur laten terugkomen. Juist ja, ik verknipte het patroon (alsof het nog niet geometrisch genoeg was).
 


Vol moed knipte ik... en liet ik het vervolgens weer liggen. Een dikke week later zette ik me er nog eens aan en naaide ik alles vast behalve de tailleband. Ik had het patroon beter wel eerst uitgeprobeerd want de gefronste nepzakken bezorgden me de kriebels!

Zonder tailleband bleef dit project opnieuw liggen. Gek hoe je ineens een project uit het oog kan verliezen wanneer er eigenlijk amper nog iets aan moet gebeuren.

Het naaiweekend kwam ter redding. Dit werd mijn vroeg-in-de-ochtend-projectje. In een wip was hij af en mikte ik hem bij op de stapel 'AFGEWERKT'.Een kleurrijk item dat mijn dag vol vrolijkheid kan doen starten!


Ook Anja van Siwsiw, Katrien van Katrienette Katrienette, en An van Krullenbol kregen een stofje mee naar huis, wat zij ermee maakten...? Klik snel door!

Stof: La mima's
Patroon: Burda - Kasia

Reacties

 1. Wat een leuke rok, zo bijzonder met die stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kei mooi geworden. En dan is er bij deze nog iets dat we gemeen hebben... een echinorok. En ook al maakte ik deze rok in mijn eerste naai-jaar, hij blijft elke stijlwissel en kleerkastkuis overleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben ik wel benieuwd naar jouw exemplaar. Ik heb er ook nog eentje in de Rachel uitvoering, maar die vereist meer strijkwerk wat voor mij de draagdagen redelijk hard beperkt ;)

   Verwijderen
 3. Die springt onmiddellijk in het oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's echt een rok om de dag vrolijk mee te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts