Lions, flamingo's oh my!

Kersenpitje vierde onlangs haar vijfjarig bestaan. In deze vijf jaar kocht ik regelmatig erg originele en mooie stofjes bij haar. In die vijf jaar heeft ze me meermaals versteld doen staan van haar zoektocht en vervolgens de aanbieding van prints en designers die je in andere (web)shops niet vindt.Uniek, met oog voor jongensstofjes. Laat dat laatste nu net zijn waar ik als zonenmama naar op zoek ben. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat deze webshop bovenaan mijn lijstje staat. Ik hoop dat Isabelle nog lang niet van plan is om te stoppen!

Naast de aankondiging van de verjaardag organiseerde ze ook een give-away voor haar klantjes. Na het insturen van een foto met een creatie van een Kersenpitstofje kwam je naam in een prijzenpot. Ik werd derde en won 65 cm van een stofje te kiezen uit een aantal designers.

Naast mijn keuze kon ik het natuurlijk niet laten om nog een aantal andere lapjes bij te bestellen. Verrassend genoeg kreeg ik nog eens korting omwille van mijn deelname én kon mijn vader het pakket ophalen en me bezorgen. Win-win-win!

Een van de bijbestelde stofjes was dit paneeltje - het laatste in deze groene kleur!  Een t-shirt voor Mauro vloeide er vlotjes uit voort. Deze keer was niet een van Mauro's broers jaloers, maar wel de wederhelft. Hij wil ook zo'n shirt... Sorry schattie, te laat.Ik begrijp hem wel. De print is supertof en heeft weinig extra nodig. Voor de achterkant deed ik wel een 'specialleke'. Waar iedereen altijd zijn best doet om strepen te laten doorlopen deed ik mijn best om deze net niet te laten doorlopen.

Als gewonnen stofje koos ik voor flamingo's. Ik heb lang getwijfeld, is dit niet teveel voor meisjes??
Teveel van dezelfde stof vond ik saai, en mijn oog viel direct op een gestreepte blauwe stof. Dit zorgde voor nog meer twijfel. Grijs, rood en blauw... Hmmm... Misschien niet de beste keuze. 

Omdat de tekening slechts hier en daar ingekleurd is leent het zich wel voor verdere inkleuring. De textielstiften kwamen ter hulp. Niet teveel en toch genoeg, een moeilijke afweging.

 
Als patroontje koos ik een t-shirt van petite stichery, een raglan voor jongens die ik enkele maanden geleden mee mocht testen. Een patroontje ideaal voor colorblocking. Mauro is weer twee t-shirts rijker. Laat de temperaturen nu maar opklimmen!Stof: Kersenpitje
Patroon: Leeuw - Ottobre Flamingo's Petite stitchery

Reacties

 1. Die strepen... is idd eens iets anders😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik betrap mezelf erop dat ik eerder naar 'sobere' stofjes grijp, maar met die leeuw zou ik hier ook scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed idee zo want ik weet het vaak ook niet voor de zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, helemaal top!! Tof gedaan met die streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts