Naaidag Merksem

Vorige zaterdag ging ik naar Merksem om een hele dag gezellig te naaien, met dank aan Davina wiens organisatietalent veelomvattend is.
Onvoorbereid als ik was bezorgde ik mezelf een chaotische ochtend. Opstaan met drie koters tussen twee en vijf jaar is één ding. Daarbij je organiseren om je geliefde hobby van 10 tot 18u uit te voeren is nog iets anders. Tussen de boterhammen met choco pakte ik mijn naaimachines is en tussen het gekibbel door probeerde ik mijn projectjes voor die dag te bedenken. Geen evidentie!

Om half negen besloot ik dan maar om mijn wederhelft te wekken. Kwestie van een doordachte planning te kunnen opmaken.

Natuurlijk had ik weer meer stoffen en tijdschriften mee dan de tijd me lief was om deze te realiseren. Het is beter om op voorhand te tekenen en te knippen. Na drie naaiweekends is deze wetenschap me heel duidelijk, toch lukt het me de laatste tijd niet om mijn naailiefde boven een tv-avondje te verkiezen.

Ik begon rustig aan en werkte een vest af waar ik drie weken geleden aan begonnen was. Op de drukknopen en het afknippen van draadresten na geraakte die af. Zoon nummer twee was dolgelukkig bij thuiskomst. Zijn arendsvest! Eindelijk! Hij ding er dan ook in slapen en zegende hem 's morgens met verse chocovlekken.


Voor mijn tweede en derde projectje moest ik mijn patronen nog uittekenen. Project twee verliep vlekkeloos, maar nummer drie... Ik heb gezucht en gevloekt... en uiteindelijk opgegeven. Het betrok een top met watervalhals en prinsessennaden uit een bijlage van knippie. Op het patroonblad alleen maar zwarte lijnen. van deze top, maar ook een jurkvariant. Ontzettend veel doorkniplijnen en patroondelen doofden mijn moed. Daar had ik die dag écht geen tijd voor!

Project twee werd de Ray-Short van LMV. Ik vind zo'n retromodel ontzettend leuk, maar het patroon ontbrak me aan zakken. Bijgevolg voegde ik opgezette zakken met een bies toe. Op het naaien van de verkeerde benen op elkaar (ik kreeg een rokje) verliep dit gelukkig vlot.Voor project drie ging ik de uitdaging met de watervalhals opnieuw aan. Vanuit een reeds uitgeknipt patroon voor een longsleeve maakte ik, met behulp van deze tutorial, een sleeveless top met watervalhals. No nonsense. Heerlijk! Op zondag knipte ik het opnieuw uit een andere stof. Let the summer beginDraadjes ... als ik die nu eens tijdens het werk zou afknippen hé...


Patronen: Ray short - LMV mei-juni 2015
Longsleeve - Burda
Vest - Ottobre 1/2018

Reacties

 1. Het verkeerd stikken klinkt zo bekend 😉 ik leegde mijn ufo bak omdat ik vooraf geen tijd had om meer te knippen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ook altijd een goede gelegenheid is. Ik heb niet altijd de moed om aan die ufobak te beginnen :)

   Verwijderen
 2. Knap gedaan seg! En die vest met chocovlekken is heel herkenbaar :) Hier mogen de nieuwe kleren niet gedragen worden voor ik foto's heb genomen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook niet als ze zooo enthousiast zijn? Ik kan hen dat dan niet ontzeggen

   Verwijderen
 3. Zo jaloers! Wou dat ik erbij kon zijn, maar de 4e verjaardag van de dochter kreeg toch voorrang. Ik vind wel dat je behoorlijk creatief geweest ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof vest! Tja iets verkeerd in elkaar zetten overkomt ons allemaal wel eens 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! de arendsvest is dat de Zakéta uit I love sweaters? Ik maakte die onlangs voor mijn zoon en het model lijkt er op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, eentje uit de laatste ottobre. Kan je in principe aan de twee kanten dragen.

   Verwijderen
 6. Allemaal leuke stuks! Dat arendstofje heb ik ook al eens gebruikt voor een truitje voor Cas (een restje dat ik kreeg) en ik vind het echt spijtig dat het al te klein is. Heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts