Let's stick Belgique

Sporadisch doe ik mee aan de Let's sti(c)k together blogtours. De tijd laat me niet vaak toe om dingen op voorhand en goed in te plannen én om het op tijd uit te werken.

De blogtour gaat deze keer, een hele maand -iedere maandag-,over Belgische patroontontwerpers. Deze paternalistische grondslag is een mooi concept. We moeten het niet zo ver gaan zoeken. België heeft een aantal grote talenten onder zich en deze mogen zeker en vast in de kijker gezet worden.

Ik gebruikte het laatste boekje van La Maison Victor, deze editie - september 2018 - kan me zeker en vast bekoren. Niet alleen de Megan sweaterdress, maar ook de Zaria jurk en de Magnus broek dagen me uit om nog eens een schaar in mijn stoffen te zetten.
Het zwarte sweaterstofje met bladeren ligt al een paar maanden in mijn kast, wachtend op een mooi project, met Megan had het direct een klik. Maar zoials het gaat wanneer je stoffen koopt louter omdat je ze mooi vindt had ik niet voldoende stof om hem volledig in de Monsterastof te maken. Het patroon laat zich makkelijk verknippen in een topgedeelte en rokdeel.
Bij de stoffenschuur vond ik het zachtste zwarte terrystofje dat ik ook heb aangehad. Heerlijk zacht en warm! Ik kocht er wat meer van dan voorzien, enkel en alleen om deze reden. Het ging nog een tweede ronde mee voor een trui voor de oudste en nu is het op. En, hoewel ik steeds triomfantelijk een streepje onder mijn 'verwerkt-collectie' trek, was ik deze keer wat minder blij. Hier had ik graag nog een metertje extra van in mijn kast gehad.


Voor deze jurk verlegde ik het taillegedeelte drie centimeter naar boven en versmalde ik op deze plaats met evenveel centimeters. De taille lag te laag, met niet flatterend stofoverschot op de buik. Het rokgedeelte zit strak genoeg, al denk ik dat dit aan de stofkeuze ligt. Met een soepeler stofje zou ik ook dit gedeelte een beetje versmald hebben.


Stof:Zwarte frech terry - de stoffenschuur 
Monstera - Ansje HandmadeNatuurlijk ws ik niet de enige die deelam aan deze stick Belgique, neem zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers:

Reacties

 1. Superleuk istie! Ik moet dit blad ook maar eens aanschaffen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is niet iedere keer even goed, maar het is leuk om in de collectie te hebben. Ik merk dat ik vaak terugblader. Iets wat me vroeger niet aan stond kan me ineens wel bekoren.

   Verwijderen
 2. Deze staat je echt geweldig en ik zou ook spijt hebben dat dat stofke uit mijn kast verdwijnt, maar geniet er maar volop van nu je het wel veel kan aandoen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind hem zelfs mooier in twee stofjes, tof gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben geen grote fan van al die bladeren (ligt aan mij ;) ) maar dit stofje vind ik prachtig! Ik vind de combinatie met dat zwart zelfs mooier dan wanneer de jurk volledig in 1 stof zou zijn geweest. Staat je prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou niet zo van wit met bladeren, maar deze zwarte veroverde direct mijn hart

   Verwijderen
 5. Prachtig! Ik vind de combi echt leuk! Dat monstersstofje heeft mijn hart gestolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is prachtig !! Daar ga je nog veel plezier aan beleven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen amper de kast gehaald. Dit wordt mijn herfsttoppertje!

   Verwijderen
 7. Wat een goed idee om twee stoffen te combineren in deze jurk. Heel mooi en stijlvol zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht dat je het met opzet in 2 stoffen had gedaan en dat werkt geweldig goed, zeker bij dit stofje! Ik ben een beetje verliefd denk ik! En bedankt voor de tips, de Megan stond op mijn lijstje en toen zag ik een paar minder geslaagde versies en begon ik te twijfelen... nu moet ik er misschien toch weer voor gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De combinatie van 2 stoffen heb je inderdaad goed gekozen. Ik ben ook niet zo een grote fan van die grote bladeren, maar op deze manier oogt het wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts