stik Belgique part II

Ik had niet de intentie om me iedere week in te schrijven. Twee keer leek me voldoende, gezien de naailust en -tijd. Maar met het lezen van al de leuke blogpost - niet alleen van stik Belgique - begon het toch weer te kriebelen om mijn lang geleden voorgenomen voornemen nog eens goed onder handen te nemen. Stik Belgique is een mooie gelegenheid om nog eens wat blogposts te fabriceren, dus ook de volgende maandagen zal ik mijn Belgische naaisels publiceren.


Een kritische blik op mijn kledingkast deed me ook beseffen dat ik zeker twee edities kan deelnemen zonder me al te veel te moeten aantrekken van een naaideathline. Foto's trekken is een andere zaak, da's hier steeds last minute, met een kledingstuk dat net uit de droogkast gerold komt.

Deze was niet anders. Gelukkig laat de Zaria jurk dit toe. Ik streek snel de zomen en trok het aan. Eerst vervulde ik mijn burgerlijke plicht en trokken we met het ganse gezin naar het stembureau. Daarna genoten we van een mooie nazomerse wandeling in Engsbergen.

Vooral het beleg kreeg wat stoom; dat leeft nogal zijn eigen leven en heeft de neiging om naar de verkeerde kant te vouwen. Een handstikseltje zou hier op zijn plaats zijn.


Een handige jurk, het kan dienen als een snel aangooiertje, maar met een verfijnde stof kan deze zeker en vast ook dienen als feestjurk. Ideaal voor de lente door de korte mouwen, maar evengoed dienend voor de winter met een legging en dikke trui.

Ja, dit past zeker in mijn kledingkast. Niets te ingewikkeld. Niet teveel strijkwerk (eens ik dat beleg vast zet). Eenvoudig en vrouwelijk.

Ook deze week ben ik niet de enige. Voor meer inspiratie:
Flaflinko - Khadetjes - Naaisdrovje - Nathalie's Naaisels - The Needle Of Choice - Woohoo by Davina - WilwarinCouture - Larth - Jongens toch - Skwadraatlive - Adivastyle - Just Delphine - Noxeema - Miss Pixie - Gezien bij Justine - Plus 2 is 5! - Mimaloki - OOYAmade - Lilliepawillie - Sewing à la carte - Blogliesje


Stof: couponnetje - stoffenschuur
Patroon: La maison Victor - Zaria Dress

Reacties

 1. Ik zag al vaker mooie versies van de Zaria jurk passeren, misschien moet ik die ook een kans geven ;). In jouw geval; overschot van gelijk, dat die een wasdraad/lijf frequentie heeft, de jurk staat je erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, deze jurk komt helemaal tot haar recht. Je staat er prachtig mee. Knap gedaan. 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige jurk! Na het zien van je fotos vliegt die onmiddellijk enkele plaatsen hoger op mijn sewlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Zaria staat hier ook al een tijdje te blinken op mijn to sew lijstje en door jouw mooie versie schoof die net een paar plaatsen naar boven op, je staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk jurkje! Jouw versie kan inderdaad bij elke gelegenheid. Je doet me zin krijgen om ook eens een Zaria te proberen, jouw versie trekt me gewoon meer aan dan deze uit het boekje zelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit jurkje staat je beeldig! Heel mooie versie! En ideaal om te dragen tijdens deze zonnige herfstdagen ! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat je geweldig goed Kim! Mooie stof, goede snit, dit is echt een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie versie! Ik heb het beleg op de schoudernaad met de hand vastgezet. Doorstikken was geen optie bij mijn versie, dat leverde teveel valse plooien op....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik stikte vlak naast de naad door, maar zelfs dan plooit het terug naar buiten. Handwerk dus

   Verwijderen
 9. Inderdaad een supermooie feestjurk! Het stofje geeft net dat stukje extra aan een verder vrij sober patroontje. Blij dat je weer meedoet met Stik Belgique.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) Ik ben ook erg blij dat ik terug de blogdrive gevonden heb :)

   Verwijderen
 10. Supermooie versie door de prachtige stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel mooie stof en een keischone jurk! Dat ziet er idd echt zo een succes-recept uit, classy en toch makkelijk tegelijk. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Ik ben fan van de stof en ook van 'kleedjes met een touwtje' !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal fan van stof en patroon en dan zeker bij jou, je staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij is mooi! Staat hier ook nog op de planning, als ik er een geschikt stofje voor vind in mijn stoffenkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi stofkeuze voor het kleedje. Twijfel nog voor mezelf of ik het kleed zou maken of niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts